Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Declaraţia OT PPRM cu privire la situaţia critică din or. Edineţ

|versiune pentru tipar||
PPRM / 17 ianuarie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova, îşi exprimă îndurerarea în legătură cu situaţia creată în oraşul Edineţ, unde profesorii din liceul sportiv nu au primit salariile încă din luna decembrie. Din lipsă de fonduri, primarul afirmă că dascălii vor rămâne fără bani şi în ianuarie. Potrivit edilului, situaţia a devenit dificilă din cauza consilierilor locali, care nu au reuşit să voteze, deocamdată, bugetul pentru acest an.

Suntem ferm convinşi că acest lucru este de neînchipuit, deoarece pedagogii în cauză învaţă tinerii — Viitorul Moldovei de mâine. Nefiind stimulaţi financiar pentru munca depusă, vom obţine un rezultat pe potrivă. Mai concret, se va ajunge la situaţia când elevii nu vor putea beneficia de o educaţie corespunzătoare.

În cazul dat, cât tinerii atât şi profesorii nu poartă vină pentru acest incident. Vinovate se fac autorităţile publice locale din Edineţ, care dau dovadă de incompetenţă, lipsă de bun simţ şi nedorinţă de a educa tânăra generaţie.

Stimate D-le Primar al or. Edineţ, Stimaţi consilieri, uitaţi pe o clipa că sunteţi membri de partid. Dvs. aţi fost aleşi în funcţii în urma unor alegeri, oamenii v-au acordat votul de încredere, sperând la un viitor mai bun al copiilor săi. Nu mai fiţi unealta de propagandă a liderilor politici de la Chişinău. În urma bătăliilor politice, din organele administrative locale — oamenii sunt nevoiţi să sufere!

Facem apel către Primăria şi Consiliul orăşenesc Edineţ să termine circul, să analizeze situaţia creată şi în termen redus conform legislaţiei, să soluţioneze problema în cauză. În caz contrar, Noi, Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova, vom veni cu proteste în faţa acestor instituţii publice.

Comisia Educaţie, Tineret şi Sport a Organizaţiei de Tineret
a Partidului Popular din Republica Moldova
Sursa: www.pprm.md

Ideea naţională — formula succesului pentru Republica Moldova Training pentru preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale ai Partidului Popular din Republica Moldova