Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Deputaţii Republicii Moldova, cu spatele la popor

|versiune pentru tipar||
PPRM / 12 aprilie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Astăzi, 12 martie, Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Moldova a desfăşurat un flash-mob inedit, în faţa Palatului Republicii. Tinerii au scandat lozinci “Ordine şi lege”, “Vrem stabilitate politică” şi au cerut deputaţilor să semneze un angajament faţă de popor.

“Noi OT PPRM am organizat această acţiune, pentru că vrem să-i aducem pe politicieni cu picioarele pe pământ. Să le spunem care sunt adevăratele priorităţi şi probleme ale poporului: Stabilitatea politică,Sărăcia populaţiei, Lipsa subvenţiilor şi preţurile crescute pentru seminţe în Agricultura, Corupţia la nivel înalt şi altele. De prea mult timp politicienii din Parlament s-au îndepărtat de popor şi îşi urmăresc doar îmbogăţirea personală şi interese de partid. În ziua de azi cei care fac cel mai mult bine pentru oameni, cum sunt, profesorii, medicii, agricultorii primesc cel mai puţin. Deputaţii sunt plătiţi din banii poporului pentru a rezolva probleme cetăţenilor, nu pentru a crea probleme noi. Cine nu semnează acest angajament, sta cu spatele la popor, la cei toţi născuţi în Moldova. Dacă Deputaţii nu îşi asumă şi nu respectă prezentul angajament se obligă să demisioneze din funcţiile politice publice pe care le deţin pentru a lăsa locul unor specialişti care pot reprezenta şi apăra mai bine interesele poporului.” a conchis Ian Lisnevschi, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Popular.

Deputaţii au fost întimpinaţi şi rugaţi să semneze angajamentul. Majoritatea, însă, s-au eschivat din diferite motive, precum “Trebuie să fac cunoştinţă înainte de a semna”, şi “Nu am timp, la moment am alte ocupaţii mult mai importante”.

“Deputaţii Republicii Moldova au arătat, astăzi, din păcate, că au întors definitiv spatele poporului care i-a ales şi care-i plăteşte. Doar doi parlamentari au semnat angajamentul, iar alţi trei şi-au asumat documentul, dar în calitate de cetăţeni.” a mai menţionat Ian Lisnevschila finala acţiunii din 12 Aprilie 2013.

Serviciul de presă a OT PPRM
Sursa: liderii.md

Alexandru Oleinic la Moldova 1: Ce perspective are Republica Moldova în vederea menţinerii climatului investiţional? Parlamentul Tînărului Lider a devenit funcţional!