Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: Măcar 50% din deputaţi ar trebui aleşi în circumscripţii uninominale

|versiune pentru tipar||
PPRM / 17 aprilie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Măcar 50% din deputaţi ar trebui aleşi în circumscripţii uninominale. De această părere este liderul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Alexandru Oleinic.

Într-un interviu acordat ziarului “Komsomoliskaia Pravda v Moldove”, el susţine că doar aşa va fi posibil de sporit responsabilitatea deputaţilor în faţa alegătorilor, de pus capăt practicii ruşinoase de a te vinde şi de a migra dintr-o fracţiune în alta.

Alexandru Oleinic afirmă că e necesar de modificat şi Constituţia în ceea ce ţine de alegerea Preşedintelui ţării. În opinia sa, şeful statului trebuie ales de popor, iar situaţia actuală, cînd el e ales de Parlament şi este vulnerabil în faţa deputaţilor ce l-au votat, e periculoasă pentru ţară.

Referindu-se la situaţia politică actuală din Republica Moldova, Alexandru Oleinic a declarat că nu vede altă soluţie decît o guvernare democratică.

“Compromisul este instrumentul de bază ce trebuie utilizat la masa de negocieri. Clasa politică are anumite obligaţiuni faţă de alegătorii săi: integrarea europeană, reducerea nivelului sărăciei, realizarea acelor schimbări pe care le aşteaptă oamenii”, a mai menţionat Alexandru Oleinic.

Sursa: www.pprm.md

Valeriu Cosarciuc: Dezmăţul politic va provoca mai multe pierderi în agricultură decât seceta Organizaţia Teritorială Floreşti a PPRM a cerut implicare şi responsabilitate consiliului raional