Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Valeriu Cosarciuc: Dezmăţul politic va provoca mai multe pierderi în agricultură decât seceta

|versiune pentru tipar||
PPRM / 17 aprilie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Situaţia politică din ţară, instabilitatea şi un guvern nefuncţional, afectează lucrările de primăvară în agricultură, declară preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc. Dezmăţul politic poate aduce mai multe pierderi în agricultură decât seceta de anul trecut, a subliniat Cosarciuc în cadrul unei conferinţe de presă.

Federaţia Naţională a Fermierilor a lansat consultaţii cu producătorii agricoli din ţară. Valeriu Cosarciuc susţine că producătorii agricoli se plâng că nu au cu ce-şi lucra pământul, băncile comerciale nu acceptă să le ofere credite, în special fermierilor mici. Unii spun că trebuie să pună gaj ceea ce nu-şi permit. Când se adresează autorităţilor, acestea le spun că acum guvernul este nefuncţional, nu are cine se înţelege pentru fonduri etc.

Valeriu Cosarciuc afirmă că în fiecare an agricultorii au tot mai multe cheltuieli. Comparativ cu anul trecut, s-a scumpit motorina, seminţele şi îngrăşămintele.

Agricultorii cred că au fost lăsaţi în voia sorţii, deoarece li s-a promis ajutor, dar acum nu primesc nimic, a remarcat preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor. El a mai spus că şi ajutorul acordat producătorilor agricoli până acum a fost repartizat neuniform.

În urma consultărilor cu agricultorii, se va pregăti un set de propuneri pentru soluţionarea principalelor probleme din sector. Federaţia Naţională a Fermierilor se va adresa Guvernului cu propuneri pentru ameliorarea situaţiei. Totodată, Valeriu Cosarciuc spune că este nevoie ca executivul să devină funcţional cât mai degrabă posibil pentru a nu admite înrăutăţirea situaţiei.

Sursa: www.pprm.md

Cadouri pentru copiii de la Gimnaziul-Internat nr. 2 Alexandru Oleinic: Măcar 50% din deputaţi ar trebui aleşi în circumscripţii uninominale