Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Valeriu Cosarciuc: “Deputaţii să anuleze pentru două ore moţiunea de cenzură împotriva guvernului”

|versiune pentru tipar||
PPRM / 30 aprilie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Liderii unor organizaţii reprezentative ale agrciultorilor din Republica Moldova au sensibilizat atenţia societăţii vis-à-vis de efectele pe care le are criza politică asupta agriculturii în general şi asupra unor proiecte separate în particular.

Ei au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că instabilitatea politică, starea de incertitudine şi calitatea de “în exerciţiu” pe care o are actualul guvern pot duce la ratarea unui credit în valoare de 10 milioane dolari pe care urma să-l acorde Banca Mondială. Creditul respectiv avea o destinaţie bine stabilită şi trebuia să amortizeze cît de cît consecinţele secetei din anul trecut.

Valeriu Cosarciuc, copreşedinte al Partidului Popular, susuţine că ratarea acestui suport loveşte crunt în agricultori. “Cea mai mare parte din aceşti bani urma să fie dată fermierilor pentru a acoperi parţial costurile suportate la înfiinţarea plantaţiilor de porumb, a spus Valeriu Cosarciuc. Deşi sumele nu sînt deloc mari, ţăranii au contat totuşi pe aceste mijloace. Prin inacţiunile sale, guvernarea îi lipseşte acum de acest ajutor, lăsîndu-i în faţa unor probleme pentru care ei nu pot găsi uşor soluţii.”

Valeriu Cosarciuc a mai declarat că “în contextul formării noului Guvern, agricultorii vor semna un manifest pe care-l vor transmite autorităţilor. Agricultorii doresc ca autorităţile să se consulte cu ei atunci cînd elaborează programe de guvernare”, a spus Valeriu Cosarciuc. Tot el a venit şi cu o propunere pentru această situaţie: “În contextul în care Parlamentul vrea să-şi revizuiască anumite decizii luate în grabă în ultimul timp, noi venim cu propunerea ca deputaţii să anuleze pentru două ore moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, pentru a putea fi semnat acordul cu BM”, a spus Cosarciuc.

Sursa: www.pprm.md

Campania umanitară “Un dar naşte un zîmbet” continuă Alexandru Oleinic: Schimbarea poşapoartelor de tip sovetic nu trebuie să fie supusă unor interese politice