Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

OT PPRM a adresat scrisori Preşedintelui RM şi ex-Premierului

|versiune pentru tipar||
PPRM / 14 mai 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Marţi, 14 mai curent, Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova a organizat un nou protest în faţa Reşedinţei de Stat şi a Sediului central al PLDM, pentru a depune doua scrisori deschise, una adresată Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi alta domnului Vlad Filat. Tinerii au cerut ca Preşedintele să fie independent şi să lucreze pentru interesele poporului şi nu a grupărilor politice create în Parlament, iar domnului Filat ii descriu nemulţumirea vis-à-vis de crearea alianţei între PLDM şi PCRM.

Ian Lisnevschi a declarat “Preşedintele Republicii Moldovei este garantul Constituţiei şi reprezentantul cetăţenilor, nu a grupărilor politice şi a coaliţiilor ca PCRM şi PLDM. Preşedintele a fost ales în funcţia supremă in stat şi a jurat că va apăra interesele cetăţenilor Republicii Moldova. A avut o şansă istorică de a scoate ţara din criza politică, în care ea s-a aflat atâţia ani. Când a depus jurământul, dumnealui a enumerat câteva priorităţi majore: va continua parcursul european al Moldovei, va respecta Constituţia şi va apăra statul de drept, va fi garantul stabilităţii şi se va strădui ca cetăţenii să aibă o viaţă mai bună.E o greşeală mare să apere interesele monstruoase a coaliţiei între două partide, care nu fac decât să arunce ţara în afara Europei.Domnul Nicolae Timofti are şansă de a fi omul care renaşte această ţară sau va intra în istorie ca omul care a îngropat definitiv speranţele moldovenilor pentru viitor. Atragem atenţia şi fostului premier că şi-a trădat alegătorii prin nerespectarea promisiunilor de a construi o Moldovă fără comunişti, fără corupţie, o ţară prosperă. Toate aceste angajamente nu au fost îndeplinite: economia suferă, corupţia a cuprins multe dintre instituţiile statului, iar PLDM a făcut o coaliţie monstruoasă cu PCRM. După toate acestea, comuniştii vor veni la putere, plini de ură şi răzbunare, iar PLDM va fi dur sancţionat de cetăţeni, la următoarele alegeri.”

Prim-vicepreşedintele OT PPRM, Braila Maxim a mai adăugat: “PLDM venind în campanie a promis o «Moldova fără sărăcie!» o «Moldovă fără comunişti, fără Voronin!» şi o «Moldovă Europeană». Acum s-a demonstrat inversul. Prin această alianţă s-a demonstrat ca Filat este acelaşi Voronin.”

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui RM, Vlad Ţurcanu, care a primit scrisoarea, a spus că răspunsul va fi expediat conform legislaţiei, în decurs de 15 zile.

Amintim că Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova a mai organizat proteste împotriva Alianţei pentru Integrare Europeană. Tematica de astăzi va fi preluată şi pentru protestele care vor avea loc în următoarele două zile.

Sursa: liderii.md

Scrisoare deschisă Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, din partea Organizaţiei de Tineret PPRM

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova a depus, astăzi, 14.05.2013, la Preşedenţie, o scrisoare deschisă, adresată lui Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova.

Prin această scrisoare, tinerii PPRM îl atenţionează pe preşedintelui ţării că nu şi-a respectat priorităţile pe care le-a enumerat cînd a depus jurămîntul: continuarea parcursul european al Moldovei, respectarea Constituţiei şi a statului de drept. Domnia Sa a ales în schimb să apere interesele de grup în dauna intereselor ţării.

Totodată, tinerii PPRM au menţionat în scrisoare că există pericolul ca preşedintele Republcii Moldova va fi amintit că a îngropat definitiv speranţele moldovenilor pentru viitor mai bun.

Scrisoare deschisă către Vladimir Filat preşedintele PLDM, din partea Organizaţiei de Tineret PPRM

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova a depus, astăzi, 14.05.2013, la sediul Partidului Liberal Democrat, o scrisoare deschisă, adresată preşedintelui PLDM, Vladimir Filat.

Tinerii PPRM îi atrag atenţia fostului premier că şi-a trădat alegătorii prin nerespectarea promisiunilor de a construi o Moldovă fără comunişti, fără corupţie, o ţară prosperă. Toate aceste angajamente nu au fost îndeplinite: economia suferă, corupţia a cuprins multe dintre instituţiile statului, iar PDLM a face o coaliţie monstruoasă cu PCRM.

După toate acestea, comuniştii vor veni la putere, plini de ură şi răzbunare, iar PLDM va fi dur sancţionat de cetăţeni, la următoarele alegeri.

Sursa: www.pprm.md

OT PPRM au depus flori la Complexul Memorial Eternitate Organizaţia de Tineret a PPRM: “Vrem preşedinte independent şi responsabil”