Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Consiliul Politic Naţional al Partidului Popular din Republica Moldova s-a reunit la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PPRM / 3 iunie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

La 1 iunie, la Chişinău a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Popular din Republica Moldova. Principalele subiecte discutate, au ţinut de situaţia social-politică din ţară, realizarea planului de acţiuni a partidului, activitatea Organizaţiei de Femei şi a Organizaţiie de Tineret, dar şi alte chestiuni ce ţin de activitatea internă a partidului.

Alexendru Oleinic, liderul Partidului Popular din Republica Moldova, a menţionat că şedinţa Consiliului Naţional are loc într-o perioadă de grea încercare pentru ţară, pentru cetăţenii ei. Moldova trece printr-o profundă criză social-economică şi politică şi a ajuns la o răscruce de drumuri: ori politicienii se mobilizează pentru depăşirea crizei prin soluţii concrete, pentru a parcurge drumul către familia ţărilor europene civilizate, ori ne întoarcem la o nouă perioadă de guvernare comunistă, care va izola din nou ţara şi o va adânci sărăcia.

Liderii raionali au menţionat că exsită în rândul oamenilor o dezamăgire accentuată faţă de actuala guvernare şi că rolul PPRM este de a se constitui ca alternativă la actuala guvernare, cu un program concret şi realist pentru a scoate ţara din criză. Este necesar ca politica să fie lăsată deoparte şi să fie promovaţi oameni noi, profesionişti, care au demonstrat că sunt buni gospodari şi care să fie cu adevărat în slujba cetăţenilor.

Nadejda Coman, preşedintele Organizaţiie Teritoriale Anenii Noi, a realizat o analiză amplă a activităţii organizaţiei, menţionînd că oamenii privesc cu nelinişte viitorul şi ceea ce se întâmplă azi în societatea moldovenească şi că trebuie o forţă nouă, capabilă să schimbe ceva în bine în ţara noastră.

Ian Lisnevschi, preşedintele Organizaţiie de Tineret, a specificat că datorită susţinerii conducerii partidului şi a tuturor membrilor, Organizaţia de Tineret a fost foarte activă în ultimele luni, activitatea organizaţiei fiind reflectată în mod repetat în mass-media.

Ion Puşcaş, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Donduşeni, a menţionat că cetăţenii sînt foarte deschişi faţă de campania “Tu Alegi Preşedintele”, aşteptînd o schimbare spre bine în ţară şi o schimbare a calităţii vieţii. Unul din obiectivele principale ar fi deplasarea cît mai deasă în Organizaţiile Primare pentru lucrul individual cu fiecare om în parte.

În acelaşi context, Angela Cebotari, copreşedintele Partidului Popular, a arătat că ţara are nevoie de adevăraţi gospodari, care să fie aproape de problemele reale ale cetăţenilor. Trebuie să readucem încrederea cetăţenilor într-o viaţă mai bună. Să redăm speranţa că lucrurile se pot schimba şi la noi.

Valentin Şargarovschi, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Căuşeni, a reamintit că problema cea mai gravă este că satele au rămas pustii, iar tinerii şi specialiştii continuă să plece din ţară în căutarea unei vieţi mai bune. Cei puţini care au mai rămas în satele republicii sînt dezamăgiţi total de actuala politică şi îşi doresc un viitor mai bun măcar pentru copiii lor.

Iurii Prisacari, preşedintele Organizaţiie Teritoriale Bălţi consideră că sarcina principală este de a îndeplini programul de activitate a PPRM, în primul rînd calitativ, pentru a ne putea bucura toţi împreună de succes.

Viorel Jujcov, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Călăraşi, a menţionat că sarcina de bază este dobîndirea încrederii cetăţenilor în forţa PPRM şi a echipei formaţiunii, prin întîlniri şi discuţii cu cetăţenii ţării şi atragerea persoanelor noi în rîndurile PPRM, care împărtăşesc aceleaşi obiective şi scopuri.

Sursa: www.pprm.md

Seminarul de instruire a preşedinţilor organizaţiilor primare de tineret a PPRM Continuă campania de colectare a semnăturilor “Tu alegi preşedintele ţării”