Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Partidul Popular cere demisia ministrului educaţiei

|versiune pentru tipar||
PPRM / 13 iunie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova este profund indignat de modul în care este organizat procesul de susţinere a examenelor de bacalaureat sesiunea 2013. Guvernul, în special, Ministrul Educaţiei, au demonstrat încă o dată tuturor că nu are soluţii concrete pentru problemele din educaţie, înlocuindu-le cu metode depăşite, de constrîngere, intimidare şi de “terorizare” a elevilor.

Soluţia pusă în aplicare, cu insistenţă, de către Ministerul Educaţiei, de a instala camere de supraveghere a elevilor în sălile de examene, demonstrează mentalitatea şi abordarea greşită pentru rezolvarea unei probleme fundamentale a şcolii moldoveneşti: creşterea nivelului de cunoştinţe şi capacităţii elevilor, pentru a-i pregăti să facă faţă provocărilor curente.

În loc să trateze cauzele problemei, Ministerul Educaţiei, încearcă neîndemnatic să combată efectele acestora. Este inadmisibil ca Guvrnul să-i trateze pe elevii noştri ca pe nişte hoţi şi agramaţi. Trebuie ca mai întâi să propună programe şcolare viabile şi performante, să implementeze proiecte care să motiveze elevii să înveţe şi profesorii să obţină performanţe. Pentru ca în final, să avem elevi bine pregatiţi, studenţi sârguincioşi şi specialişti profesionişti pentru toate domeniile economei naţionale. Acum, însă, tot ce a obţinut Guvernul sunt 80% din absolvenţi care pleacă din ţară în căutarea locurilor de muncă. Pentru ce cheltuim sute de milioane pentru sistemul educaţional?

PPRM consideră că Educaţia, trebuie să fie prioritatea numărul unu a guvernării. O Moldovă educată, înseamnă o Moldovă bogată şi dezvoltată!

Guvernul ne demonstreaza încă o dată că nu are soluţii concrete pentru problemele din sistemul de educaţie şi, respectiv, soluţii pentru a scoate ţara din criză. Ministerul Educaţiei trebuie să conştiintizeze că închiderea şcolilor şi represiile intelectuale nu pot fi numite reforme.

Pentru modul dezastruos în care a fost gestionat examenul de bacalaureat, PPRM consideră că funcţionarii iresponsabili, ce se fac vinovaţi de acestă prigonire a elevilor, pedagogilor şi părinţilor, să fie izgoniţi din sistemul educaţional, iar Ministrul Educaţiei ar trebui să îşi înainteze demisia de onoare. Este necesar ca politicienii să înceapă să şi plătească pentru incompetenţa şi greşelile pe care le fac, care, în final afectează un popor întreg.

Guvernul trebuie să-şi revadă priorităţile în sistemul de educaţie şi să aducă copiilor noştri încrederea în forţele proprii şi în viitorul lor într-o Moldovă prosperă.

Sursa: www.pprm.md

Propunerile PPRM pentru primele 100 de zile ale Guvernului Leancă În Dubăsari se vor sărbători 10 ani de scindare a raionului