Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

În Dubăsari se vor sărbători 10 ani de scindare a raionului

|versiune pentru tipar||
PPRM / 18 iunie 2013 | 
Partidul Popular din Republica Moldova

La 18 iunie curent, Partidul Popular din Republica Moldova a organizat o conferinţă de presă, ca un semnal de alarmă venit din partea locuitorilor raionului Dubăsari.

Nu demult, preşedintele raionului, Grigore Policinschi, a semnat o dispoziţie prin care cere instituţiilor subordonate să se încadreze în organizarea unei sărbători dedicate marcării a 10 ani de la reformarea raionului Dubăsari, dar nu se prea înţelege conotaţia acestei sărbători.

Grigorie Racu, preşedintele Organizaţiie Teritoriale Dubăsari a Partidului Popular din Republica Moldova, a menţionat, în cadrul conferinţei de presă că actuala conducere a raionului nu face altceva decît să-şi promoveze propriile interese. Se sărbătoreşte, de fapt, scindarea raionului Dubăsari şi se face bucurie din asta. Locutorii raionului sînt de părere că acele sute de mii de lei care urmează a fi cheltuiţi pentru această acţiune, mai bine erau repartizaţi celor care au avut de suferit în urma conflicturi armat de pe Nistru, raionul Dubăsari fiind epicentrul acelui conflict.

În acelaşi context, Anatolie Croitoru, directorul Asociaţiei de Cultură şi Drept Transnistria, a specificat că pentru îndeplinirea planului de acţiuni, planificat pentru această zi, desigur se va cheltui o sumă destul de mare de bani, iar documentele pe care le semnează Policinschi, nu arată decît sursa de finanţare, nu şi sumele concrete. “Noi credem că ascunderea sumelor nu este o scăpare a administraţiei, ci un stil de lucru, o încercare de a pregăti terenul pentru utilizarea acestor bani în alte scopuri,” a spus Croitoru.

Despre utilizarea ineficientă a banilor în raionul Dubăsari ne vorbeşte şi raportul Inspecţie Fiscale, în care este un punct care se intitulează astfel “Acordarea creditelor preferenţiale unor categorii de populaţiei.” Iată ce a constatat Inspecţia Financiară “În perioada 2005 — 2008, de credite preferenţiale în sumă totală de 3468,4 mii lei în raionul Dubăsari au bebeficat 48 de persoane, inclusiv şi preşedintele raionului în calitate de combatant a primit 60 mii de lei în baza pachetului de documente prezentat, din care 50 procente au fost rambursaţi de beneficar şi 50 procente de consiliu.” “Ceea ce vă putem noi spune e că Policinschi nu este combatant,” au declarat vorbitorii.

Grigorie Racu a mai specificat: “Noi totuşi, în calitatea noastră şi de locuitori ai raionului Dubăsari, dar şi de combatanţi, membri ai PPRM, ne întrebăm dacă este întîmplătoare organizarea acestei sărbători pe fundalul evenimentelor de la Varniţa, a deciziilor Tiraspolului privind stabilirea frontierei, a altor acţiuni organizate de regimul separatist. Dacă într-adevăr este o legătură între sărbătoarea lui Policinschi şi evenimentele din Transnistria, atunci, problema este mult mai gravă decît acea risipă de bani din bugetul raionului.”

Partidul Popular din Republica Moldova, face apel către Guvernul Republicii, Parlament, Serviciul de Securitate, alte instuţii ale statului, să analizeze cu maximă atenţie aceste fapte, să tragă concluziile de rigoare şi să le facă publice în faţa locutorilor raionului Dubăsari şi în faţa întregii Republici.

Sursa: www.pprm.md

Partidul Popular cere demisia ministrului educaţiei Nu fi indifernet. Semnează pentru alegerea preşedintelui ţării prin vot direct!