Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Partidul Popular: Iresponsabilitatea guvernării aduce pagube de miliarde agriculturii şi cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
PPRM / 2 iulie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova cere Guvernului să completeze în regim de urgenţă rezervele de rachete antigrindină epuizate deja de mai multe zile. Iresponsabilitatea celor care tergiversează procurarea rachetelor aduce daune irecuperabile agriculturii ţării şi cetăţeanului.

Despre epuizarea stocurilor de rachete se ştia încă de la începutul lunii iunie, cele 115 puncte de lansare continuînd să rămînă fără mijloace de combatere a grindinei. Au fost lăsate neprotejate sute de mii de hectare de terenuri agricole. Doar în ultumile zile, drept urmare a inactivităţii lansatoarelor de rachete a fost compromisă roada de pe circa 40 mii de hectare de terenuri agricole. Au avut de suferit agricultorii din majoritatea raioanelor ţării, multe dintre care nici măcar nu au fist incluse în aria de protejare a serviciilor antigrindină.

Nesoluţionarea problemei în cauză arată şi anumite probleme de coordonare şi de subordonare în actualul guvern. Deşi premierul Iurie Leancă a dispus identificarea surselor pentru procurarea unui lot de rachete, responsabilii din cadrul Ministerului de Finanţe reţin executarea dispoziţiei deja mai bine de trei săptămîni.

PPRM constată cu indignare că se găsesc destul de uşor bani pentru Banca de Economii, ca să fie capitalizată, se găsesc bani pentru automobile pentru preşedinte şi pentru alţi demnitari, 7 milioane pentru spionarea copiilor, dar nu se găsesc 10 milioane de lei ca să fie cumpărate 2.000 de rachete.

PPRM cere implicarea categorică a Premierului Leancă în soluţionarea problemei în cauză. Orice tergiversare aduce pagube greu de suportat pentru sectorul agrar al ţării. În situaţia în care nu poate asigura necesarul de mijloace pentru protecţia terenurilor agricole, guvernul trebuie să le ofere garanţii agricultorilor că va plăti despăgubiri pentru recoltele distruse de grindină.

Sursa: www.pprm.md

Locuitorii din Băcioi, Sîngera, Cricova şi Ciorescu au semnat pentru modificarea Constituţiei Republicii Moldova Partidul Popular: Separatismul apare acolo unde puterea dă semne de neputinţă