Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Protest la Orhei, organizat de Partidul Popular din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 12 iulie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Locuitorii oraşului Orhei fiind susţinuţi de Organizaţia Teritorială a Partidului Popular din Republica Moldova, au organizat un protest paşnic în faţa primăriei oraşului.

În dimineaţa zilei pentru care era planificată şedinţa Consiliului raional, locuitorii din Orhei, au cerut conducerii oraşului mai multă responsabilitate faţă de obligaţiile pe care trebuie să le îndeplinească. Cetăţenii sînt foarte indignaţi şi nemulţumiţi faţă de activitatea actualului primar, ale cărui acţiuni sînt îndreptate împotriva locuitorilor. Oamenii prezenţi la manifestaţie şi-au exprimat indignarea faţă de impozitele foarte mari stabilite de către Consiliul raional, taxele nejustificate, la fel de mari, pentru apa potabilă, dar totodată şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de activitatea carierei de piatră din centrul oraşului Orhei, unde se utilizează material explozibil şi astfel sînt puse în pericol locuinţele oamenilor din apropiere.

Andriţchi Victor, preşedintele Organizaţiie Teritoriale Orhei a PPRM, a specificat că a organizat acest protest deoarece toate acţiunile conducerii oraşului sînt în detrimentul locuitorilor, care nu au posibilitatea să-şi achite facturile din cauza taxelor prea mari, iar localnicii din apropierea carierei de piatră deja au observat fisuri în pereţii casei generate de exploziile produse în carieră.

Totodată, mai mulţi locuitori ai Orheiului care au asitat la acţiunea de protest din dimineaţa zilei de 13 iulie, au declarat că au fost intimidaţi, cerîndu-li-se să nu participe la acţiunea de protest. Localnicii au mai menţionat că astfel de lucruri se practică des la Orhei, mai ales pentru micii antreprenori, care din frică să nu-şi piardă afacerea, nu întreprind nici o acţiune împotriva conducerii oraşului.

Şedinţa Consiliului Raional, planificată pentru 12 iulie curent, a fost contramandată. Nimeni din conducerea oraşului nu a ieşit să discute cu protestatarii.

Partidul Popular din Republica Moldova cere conducerii oraşului Orhei să atragă o atenţie mai mare problemelor cu care se confruntă locuitorii, să depăşească interesele personale şi cele politice şi să acţioneze în interesul cetăţeanului.

PPRM susţine iniţiativa locuitorilor din Orhei de a protesta paşnic şi de a cere ca drepturile lor să fie respectate, iar conducerea oraşului să acţioneze în baza legii şi a datoriei faţă de cetăţenii Republicii Moldova.

Sursa: www.pprm.md

A avut loc şedinţa lărgită a Biroului Permanent Central al Partidului Popular din Republica Moldova PPRM a lansat proiectul: “De la Gospodari pentru Gospodari”