Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

PPRM a colectat peste de 80 mii de semnături pentru alegerea Preşedintelui ţării prin vot direct

|versiune pentru tipar||
PPRM / 9 august 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Criza politică din ultimii patru ani demonstrează că Moldova are nevoie de un lider naţional, independent şi un real garant al Constituţiei. Ţara are nevoie de un preşedinte ales de popor. De aceea, Partidul Popular din Republica Moldova a lansat la 16 mai curent campania de colectare a semnăturilor pentru modificarea Constitutiei si alegerea Preşedintelui ţării prin vot direct de către popor “Tu alegi Preşedintele ţării”.

Pînă la moment în toate raioanele ţării, precum şi în sectoarele municipiului Chişinău au fost instalate corturi ale PPRM, au fost create echipe mobile, care au mers în peste 250 localităţi din ţară, din uşă în uşă pentru a colecta semnături. Toţi membrii PPRM s-au implicat activ în această campanie şi au reuşit să colecteze semnături în toate raioanele şi în 738 de localitati ale Republicii Moldova, localităţi în care PPRM are organizaţii primare. Totodată, Organizaţia de Tineret a partidului a mers din uşă în uşă în cartierele din capitala ţării. Urmare a acestui efort, pînă la moment au fost colectate peste 80 mii semnături din întreaga ţară.

Cetăţenii Republicii Moldova au manifestat deschidere în discuţiile cu echipele PPRM semnînd cu hotărîre în listele întocmite de formaţiune, pentru modificarea Constituţiei Republicii Moldova, astfel încît Preşedintele Ţării să fie ales prin vot direct.

Alegerea Preşedintelui ţării de către întreg poporul este un important punct al programului Partidului Popular. Prin această schimbare vrem să reparăm o greşeală pe care, clasa politică a comis-o conştient, pentru a ieşi de sub controlul cetăţenilor şi pentru a-şi supune lor, partidelor de la guvernare, una dintre cele mai importante instituţii ale statului — Preşedinţia.

De cele mai multe ori, cetăţenii care semneaza în listele PPRM, menţioneaza că aceasta este o iniţiativă bună si necesară, care este foarte aşteptată de societate. Marea majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova îşi doresc un Preşedinte ales de ei şi nu de partidele politice. Oamenii simpli au nevoie de un Preşedinte independent, care să garanteze dezvoltarea, bunăstarea şi viitorul ţării.

Partidul Popular din Republica Moldova, anunţă continuarea campaniei de colectare a semnăturilor “Tu alegi preşedintele ţării” şi cheamă cetăţenii Republicii Moldova sa se implice activ şi să semneze pentru modificarea Constituţiei, astfel încît Preşedintele ţării să fie ales direct de popor şi nu de clasa politică.

Caravana PPRM îşi va continua drumul prin ţară, iar corturile PPRM vor fi prezente în fiecare raion si localităţi, pentru a da posibilitatea tuturor cetăţenilor ţării să-şi exprime voinţa.

Nu fi indiferent!

Să ne alegem singuri viitorul!

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: “50 de zile ale guvernului Leancă şi Republica Moldova — două realităţi diferite” Tinerii PPRM îşi ajută colegii de partid să depună dosarele la Universităţile din capitală