Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: De Ziua Independenţei

|versiune pentru tipar||
PPRM / 26 august 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Ziua de 27 august este ziua în care Republica Moldova arborează drapelele în semn de Sărbătoare Naţională. Este Ziua Independenţei noastre. Această dată solemnă stabileşte însă începutul unui lung drum spre constituire ca stat, ca societate, ca cetăţeni. Independenţa înseamnă muncă, înseamnă educaţie, înseamnă sănătate, înseamnă demnitate. Ceea ce pentru mulţi dintre predecesorii noştri a fost un vis, pentru noi e o realitate.

Pentru tînărul stat, Republica Moldova, independenţa este mai mult viitor decît trecut. Democraţia e o lecţie care abia începe, statul de drept e un proiect abia trecut de linia startului, demnitatea de cetăţean e mai mult un model pe care îl avem în faţă şi pe care vrem să-l urmăm.

Cu ocazia acestei mari sărbători, Partidul Popular adresează cetăţenilor Republicii Moldova urări de izbîndă, de afirmare şi de prosperare. Independenţa este un vis realizat doar dacă statul este constituit cu adevărat.

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: O ţară arată aşa, după cum îi este sistemul electoral Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei de Independenţă a Republicii Moldova!