Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Proiect: Şcoala-la control!

|versiune pentru tipar||
PPRM / 20 septembrie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

La data de 19 septembrie, Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din sectorul Ciocana a dat startul unui nou proiect comunitar “Şcoala — la control!”. Proiectul prevede analizarea instituţiilor de învăţămînt cu scopul de a scoate la suprafaţă deficienţele, din punct de vedere al dotărilor.

Primul pe lista de cercetare a fost Liceul Teoretic “ Traian” din sectorul Botanica. Tinerii PPRM au analizat terenul sportiv, încercînd să joace un meci de volei. Din cauza suprafaţei acoperită cu asfalt, improprie desfăşurării adecvate a orelor de educaţie fizică, meciul de volei a eşuat.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PPRM, Ian Lisnevschi a încurajat acţiunea în cauză.

“Mă bucur să văd că tinerii nu sunt indiferenţi şi reacţionează singuri prin flash-mob-uri, proteste, diferite acţiuni la problemele care îi afectează, atunci cînd Ministerul Tineretului şi Sportului, Primaria, Ministerul Educaţiei nu le soluţionează, ba mai mult preferă să rămînă în umbră”, a conchis dumnealui.

Membrii OT PPRM din sectorul Ciocana s-au arătat foarte nemulţumiţi de starea lucrurilor şi sunt fermi convinşi că acest proiect trebuie dus pînă la capăt.

“Vom testa toate terenurile sportive a instituţiilor de învăţămînt atît din municipiul Chişinău cît şi din republică. Suntem deschişi şi gata să venim în ajutor, dacă şcolile se află într-o stare dezastruasă. Cu orice problemă de acest gen ne găsiţi la numarul de telefon 022667327 sau pe site-ul www.pprm.md. Răspunsurile nu vor întîrzia să apară!”, a adăugat Lozovan Cristina, membru activ a organizaţiei.

Ion Gavriliuc, preşedintele OT PPRM din sectorul Ciocana a adăugat că se vor adresa la toate instanţele necesare pentru ca acest teren să fie modernizat. “Dacă nu se va răspunde, vom protesta, vom boicota, până când aceasta problemă nu va fi soluţionată. Multe dintre terenuri sportive din municipiul Chişinău sunt pline de denivelări sau gropi, au gardurile rupte, iar porţile de fotbal şi coşurile de baschet sunt ruginite. Din cauza unor accidentări suferite de elevi, unii directori au restricţionat accesul pe terenul de sport. Bine că Ministerul de Învăţământ ştie să cheltui sute mii de euro pe cămeri video, cătuşi, câni dresaţi, poliţie la examene de BAC. Iar un teren sportiv să-l facă nu pot”.

În urma unui sondaj,de la începutul acestui an, aproximativ 800 de elevi din municipiul Chişinău au părăsit instituţiile de învăţământ, iar în Liceul Teoretic din oraşul Cupcini au fost înegistraţi doar 8 elevi în clasele liceale. În ultimii cinci ani, peste 5.500 de elevi au abandonat şcoala pentru a emigra împreună cu părinţii.

Sursa: liderii.md

Alexandru Oleinic : Piaţa muncii este oglinda stării de lucruri în economia ţării Seminar de instruire a liceenilor populari