Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Ion Iavorschi: problema cea mai mare a locuitorilor din Floreşti este sărăcia

|versiune pentru tipar||
PPRM / 21 octombrie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Ion Iavorschi, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Floreşti, a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Flor TV, că cea mai mare problemă a cetăţenilor de la sate rămîne a fi sărăcia, care este un rezultat al lipsei locurilor de muncă, ceea ce rezultă că tinerii nu pot să-şi întemeieze o familie şi pleaca peste hotare, în căutarea unei vieţi mai bune.

După cum a afirmat Ion Iavorschi, tinerii sînt dezamăgiţi, deoarece ei îşi fac studiile dar nu au unde aplica cunoştinţele obţinute, nu sînt angajaţi sau le sînt oferite salarii mizere.

Totodată ocupaţia principal a oamenilor de la sate este doar agricultura, dar acest domeniu nu poate acoperi în totalitate nevoia de locuri de muncă. Dar chiar şi aceeaşi agricultură, la noi rămîne a fi necompetitivă, deoarece nu există spaţii de păstrare şi secţii ambalare a producţiei, ceea ce rezultă un preţ foarte mic la aceste produse. Statul este obliogat să susţină întreprinzătorii pentru a crea un lanţ de producere, păstrare, ambalare şi vindere. “Deşi anul current a fost un an bun şi bogat el s-a dovedit a fi mai rău pentru agricultori, deoarece roada este multă, dar foarte ieftină, preţurile cu care se operează pe piaţă fiind sub cel de cost al producţiei,” a spus Iavorschi.

În campanile electorale, vin toţi politicienii şi vorbesc foarte frumos, pînă în momentul în care îşi cîştigă fotoliul, după care cetăţenii sînt uitaţi cu desăvîrşire.

Locuitorii oraşului Floreşti se mai confruntă cu probleme cum ar fi drumurile care sînt într-o stare deplorabilă şi nu sînt reparate, deoarece conducerea raionului este preocupată de politică şi nu de problemele cetăţenilor.

Organizaţia Teritorială Floreşti a PPRM, activează pe teritoriul raionului din 22 iunie 2012, fiind o echipă puternică, cu oameni gospodari, care doresc să-şi aducă aportul pentru dezvoltarea localităţilor, a raionului şi a întregii ţări.

Sursa: www.pprm.md

Liderul PPRM la o întîlnire cu activul Organizaţiei de Femei PPRM a colectat peste 100 mii de semnături pentru alegerea Preşedintelui ţării prin vot direct