Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

PPRM a colectat peste 100 mii de semnături pentru alegerea Preşedintelui ţării prin vot direct

|versiune pentru tipar||
PPRM / 22 octombrie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Campania iniţiată de Partidul Popular din Republica Moldova “Tu alegi preşedintele ţării!”, prin care PPRM şi-a propus colectarea semnăturilor pentru modificarea Constituţiei, astfel încît Preşedintele ţării să fie ales direct de către popor, continuă în întreaga ţară şi ia amploare. Membrii de partid, simpatizanţii şi chiar oameni care se vor în afara politicii colectează semnături, străduindu-se să ajungă în fiecare localitate din ţară. Totodată, activează echipa mobilă formată din tinerii PPRM, care merg din uşă în uşă prin capitală.

Pînă la moment echipa Partidului Popular a reuşit să colecteze peste 100.000 de semnături din întreaga ţară, iar tot mai mulţi cetăţeni semnează în listele întocmite de PPRM, menţionînd că este o iniţiativă demult aşteptată de oameni, deoarece un Preşedinte de ţară trebuie să fie în primul rînd independent şi un real garant al Constituţiei.

Numai în raionul Anenii Noi, de la începutul campaniei, s-au colectat peste 6 mii de semnături, Drochia — peste 6 mii, Cantemir — peste 5 mii, Ialoveni — peste 5 mii, etc.

Alegerea Preşedintelui ţării de către întreg poporul este un important punct al programului Partidului Popular. Prin această schimbare vrem să reparăm o greşeală pe care, clasa politică a comis-o conştient, pentru a ieşi de sub controlul cetăţenilor şi pentru a-şi supune lor, partidelor de la guvernare, una dintre cele mai importante instituţii ale statului — Preşedinţia.

Amintim că Campania “Tu alegi preşedintele ţării!” a fost lansată la 16 mai curent. Partidul Popular anunţă continuarea acesteia şi cheamă cetăţenii Republicii Moldova să se implice activ şi să semneze pentru modificarea Constituţiei, astfel încît Preşedintele ţării să fie ales direct de popor şi nu de clasa politică.

Nu fi indiferent!
Să ne alegem singuri viitorul!

Sursa: www.pprm.md

Ion Iavorschi: problema cea mai mare a locuitorilor din Floreşti este sărăcia Alexandru Oleinic: modelul de dezvoltare a economiei ţării trebuie schimbat