Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: Imunitatea este dreptul deputatului la libera exprimare şi onoarea de a fi în slujba cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
PPRM / 29 octombrie 2013
Partidul Popular din Republica Moldova

Alexandru Oleinic, liderul PPRM, a menţionat în cadrul unui briefing de presă că Partidul Popular din Republica Moldova îşi reactualizezază opţiunea pentru modificarea Codului Electoral prin introducerea sistemului mixt de vot 50/50 pe o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale şi face apel către corpul de deputaţi ai partidelor democratice din Parlament să-şi onoreze promisiunile electorale şi să contribuie la democratizarea procesului electoral din Republica Moldova. Alexandru Oleinici propune Parlamentului RM modificarea Constituţiei la capitolul excluderii imunităţii deputaţilor Parlamentului Republicii Moldova şi privind modificarea sistemului electoral. Operarea modificărilor solicitate de PPRM va permitre ca începînd cu scrutinul din 2014, în organul suprem legislativ să fie aleşi oamenii oneşti, profesionişti, patrioţi şi preocupaţi într-adevăr de problemele şi de grijile ţării şi ale cetăţenilor.

Cu atît mai mult cu cît majoritatea partidelor care se află astăzi la guvernarea au avut promisiuni electorale care ţin de alegerea preşedintelui ţării prin vot direct, instituirea sistemului electoral mixt şi excluderea imunităţii deputaţilor şi judecătorilor. Însă recentele referinţe ale unor lideri politici la sistemul electoral şi imunitatea parlamentară ne demonstrează o dată în plus despre continuarea practicii de manipulare a opiniei publice pentru a accede în Parlament şi pentru a se menţine la putere.

PPRM a pledat constant pentru asigurarea stabilităţii politice în Republica Moldova şi respectarea principiului separării puterilor în stat, pentru democratizarea instituţiilor statutului şi crearea unui sistem de comunicare între putere şi societatea civilă, care să le ofere cetăţenilor oportunitatea de a participa la luarea deciziilor politice.

Imunitatea este dreptul deputatului la libera exprimare şi onoarea de a fi în slujba cetăţenilor. Aceasta este esenţa activităţii Organului Legislativ Suprem, a specificat Alexandru Oleinic.

Sursa: www.pprm.md

Membrii Biroului Permanent Central PPRM s-au convocat în şedinţă În sectorul Rîşcani s-a constituit Organizaţie Teritorială a PPRM