Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Prin politicile sale de subvenţionare, guvernarea alungă fermierii mici din ţară

|versiune pentru tipar||
PPRM / 16 ianuarie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Pornind de la întîlnirile şi discuţiile pe care le are permanent cu fermierii din Republica Moldova, Partidul Popular se vede obligat să avertizeze guvernarea şi decidenţii în legătură cu caracterul total discriminatoriu pe care îl comportă politicile de subvenţionare a agriculturii pentru anul 2014. La o analiză minuţioasă a proiectului de regulament cu care se operează la această etapă, nu putem decît să constatăm că puterea nu are de gînd să întreprindă nimic pentru a stimula, pentru a încuraja munca ţăranului, chiar dacă ţăranii, fermierii mici sînt componenta de bază a agriculturii ţării.

Demersurile de mai mulţi ani ale ţărănimii Moldovei rămîn în continuare neluate în seamă, iar cei care se află la putere împart fondurile de subvenţionare în funcţie de interesele pe care le au şi preponderent după culoarea politică.

PPRM consideră că nu e deloc corect ca partea leului din fondul de subvenţionare să revină unui număr limitat de agenţi, în timp ce marea majoritate a agricultorilor, ţărănimea, să fie ignorată de putere, de bănci şi de clasa poilitică care a venit la guvernare prin chiar voturile ţăranilor.

Anticipăm intrarea în vigoare a regulamentului pentru a folosi timpul rămas în vederea obligării guvernului să opereze modificările cerute de către fermierii mici.

Partidul Popular vine cu următoarele propuneri:

PPRM este ferm convins că modificarea Regulamentului în conformitate cu propunerile pe care le facem va da un plus de sprijin micilor fermieri şi va impulsiona activitatea agriculturii în ansamblu. Va da suflu de viaţă satelor noastre, va opri exodul ţăranilor. Dacă se doreşte ca agricultura să fie cu adevărat o prioritate a economiei naţionale, prioritară trebuie să fie şi atenţia care se acordă ţăranului.

Serviciul de presă al PPRM
Sursa: www.pprm.md

Organizaţiile Primare ale Partidului Popular din Republica Moldova îşi deleghează candidaţii pentru Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale PPRM optează pentru un nou model de dezvoltare a Republicii Moldova