Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

PPRM optează pentru un nou model de dezvoltare a Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 21 ianuarie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

PPRM constată că evenimentele politice din ultimii ani din Republica Moldova ne denotă şi ne impun necesitatea unui nou model de guvenare şi de dezvoltarea a statului nostru. Republica Moldova are nevoie de un nou model de dezvoltare, bazat pe priorităţile naţionale şi care să asigure stabilitatea politică şi bunăstare cetăţenilor.

În viziunea PPRM noul model de dezvoltare a ţării noastre — bazat pe investiţii, noi tehnologii şi exporturi — va asigura creşterea economică continuă, prin dezvoltarea companiilor productive, competitive şi eficiente, generatoare de locuri de muncă şi de venituri; prin reformarea Guvernului şi a instituţiilor guvernamentale şi trecerea definitivă la modelul E-guvernare.

PPRM propune un nou model de dezvoltare al Republicii Moldova bazat pe un nou concept de politici fiscale — previzibil şi stabil, pe un termen de 5 ani şi care să asigure securitatea economică şi financiară a statului. Un document, bazat pe constatarea problemelor şi identificarea următoarelor priorităţi de dezvoltarea a Republicii Moldova:

Sporirea veniturilor la bugetul de stat va constitui rezultatul politiclor implementate şi vor fi direcţionate la finanţarea economiei naţionale şi la sporirea gradului de protecţie socială a populaţie prin:

Stabilitate pentru mediul de afaceri prin reformarea instituţiilor guvernamentale şi trecerea definitivă la E-guvernare.

Atragerea remitenţelor în economia Republicii Moldova prin garantarea depozitelor bancare în sumă de pînă la 20 mii de EURO, suma minimă pentru iniţierea unei afaceri. Anume o astfel de garanţie din partea statului va contribui la formarea încrederii în perspectivele Republicii Moldova şi-i va stimula pe emigranţii moldoveni să investească economiile lor în ţara lor.

Asigurarea principiului echităţii — prin aplicarea impozitelor şi taxelor echitabile. Cei cu venituri mai mici decît valoarea minimului de existenţă trebuie să fie scutiţi de orice taxe şi impozite.

Reforma sistemului de pensionare se va produce în baza principiului de acumulare a impozitelor achitate de salariat la fondul de pensionare pe contul personal al salariatului. O astfel de măsură va stimula cetăţenii să achite taxele şi impozitele sociale.

PPRM va reforma sistemul de calculare a plăţilor sociale prin stabilirea normei, conform căreia mărimea minimului de existenţă va servi drept bază la calcularea salariilor, pensiilor şi indemnizaţiilor sociale.

PPRM îşi asumă angajamentul politic de a promova cu insistenţă măsurile propuse pentru un nou model de dezvoltare a Republicii Moldova, pentru stimularea creşterii economice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

Sursa: www.pprm.md

Prin politicile sale de subvenţionare, guvernarea alungă fermierii mici din ţară Preşedinţii şi Secretarii Organizaţiilor Teritoriale PPRM s-au întrunit în şedinţe de lucru