Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic, liderul PPRM, privind decizia Parlamentului European de a le oferi cetăţenilor Republicii Moldova dreptul la libera circulaţie în ţările UE

|versiune pentru tipar||
PPRM / 28 februarie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular salută decizia parlamentatilor europeni de a le oferi cetăţenilor Republicii Moldova dreptul la libera circulaţie în ţările UE şi apreciază la justa valoare eforturile diplomaţilor europeni în acest sens.

Acest drept obţinut, este în primul rind meritul cetăţenilor ţării noastre care muncesc în ţările europene şi care prin munca lor contribuie la prosperarea ţării noastre. În al doilea rînd, PPRM califică acestă decizie importantă pentru viitorul Republicii Moldova — drept o ultimă şansă, oferită actualei guvernării pentru onorarea promisiunilor şi angajamentelor asumate în vederea realizării obiectivului de integrare europeană a ţării noastre, care la finele acestui an ar trebui să se soldeze cu semnarea Acordului de asociere.

PPRM a susţinut şi a pledat constant pentru respectarea voinţei majorităţii populaţiei Republicii Moldova, susţinînd opţiunea de europenizare a ţării noastre şi alinierea ei la standardele de viaţă şi democraţie europeana.

Partidul Popular va insista şi în continuare asupra unui consens naţional larg în vederea identificării obiectivului de integrare europeană ca model de dezvoltare şi transformare a Republicii Moldova într-un stat civilizat şi modern. Numai prin realizarea unui dialog civilizat, clasa politică din Republica Moldova va da dovadă de credibilitate incontestabilă, de voinţă politică şi coeziune socială în opţiunea de integrare europeană.

Sursa: www.pprm.md

Tinerii PPRM cer deputaţilor libertate presei În Organizaţiile Teritoriale PPRM continuă desfăşurarea Conferinţelor