Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

PPRM este unicul partid care a înfiinţat o Organizaţie dedicată fermierilor

|versiune pentru tipar||
PPRM / 8 aprilie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

PPRM este unicul partid din politica moldavă, care a înfiinţat o Asociaţie a Fermierilor. Şi asta pentru că, spun reprezentanţii, agricultura este cel mai important sector din ţara noastră.

Partidul Popular din Republica Moldova, la 05 aprilie current şi-a constituit Organizaţia de Fermieri. Liderul formaţiunii, Alexandru Oleinic, a menţionat că necesitatea instituirii unei asemenea structuri a apărut încă de la fondarea partidului, iar sarcina acesteia este susţinerea ţăranilor.

“Pentru a dezvolta ceva într-o localitate, în primul rând trebuie de informat fermierii cu privire la căile, proiectele şi posibilităţile de a deschide o afacere, dar şi pentru ca acea afacere să fie una profitabilă. Toate aceste probleme şi le asumă acum Partidul Popular, prin crearea Asociaţiei Fermierilor. Vom merge din localitate în localitate, vom avea întâlniri cu fermierii, pentru a-i ajuta să-şi deschidă o afacere.

Este regretabilă atitudinea actualei guvernări faţă de un domeniu atât de important din R. Moldova precum este agricultura. Chiar ultimele majorări de preţuri la carburanţi, în ajunul lucrărilor de primăvară, a scos din buzunarul ţăranilor peste 100 mln de lei. Şi asta e o cifră extraordinar de mare pentru situaţia de astăzi din agricultură”, a declarat Alexandru Oleinic.

În acelaşi context, co-preşedintele partidului, Valeriu Cosarciuc, susţine că agricultura este un domeniu prioritar pentru economia ţării, dar regretă faptul că guvernarea o desconsideră.

“De aceea noi venim cu soluţii pentru fermieri. Problemele în acest domeniu sunt foarte multe, precum: accesul limitat la subvenţionare, inexistenţa unui sistem clar de garantare a creditelor. De aceea noi propunem o lege specială, care va permite garantarea creditelor bancare.

Nu avem o infrastructură bună, unde fermierii să-şi poată vinde produsele autohtone, pentru că intermediarii ocupă aceste pieţe. De aceea propunem ca să fie contruită o piaţă în sectorul centru al capitalei, unde toţi producătorii mici şi mijlocii să-şi poată vinde marfa”, a subliniat Valeriu Cosarciuc.

Potrivit conducerii partidului, Organizaţia Fermierilor are structuri în toate localităţile din Republica Moldova şi vine cu un nou model de abordare a tot ce înseamnă agricultură. De asemenea, ei susţin că Organizaţia va avea formulate şi va implementa soluţii concrete pentru fiecare problemă identificată.

Sursa: www.pprm.md

Tinerii PPRM au cerut aurotităţilor adevărul despre 7 aprilie Alexandru OLEINIC, liderul PPRM: O guvernare care nu respectă cetăţenii ţării nu are loc în istorie