Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: După politizarea funcţiilor şi instituţiilor statale partidele, din parlamentul Republicii Moldova au purces la politizarea sărbătorilor naţionale

|versiune pentru tipar||
PPRM / 12 mai 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Situaţia social politică din Republica Moldova, în contextul ultimelor evenimente şi acţiuni, vorbeşte despre lansarea campaniei electorale de către partidele aflate în Parlamentul Republicii Moldova. După ce au partajat şi politizat instituţiile statutului, şi au divizat societatea pe criterii de apartenenţă politică, partidele de la guvernare au purces la politizarea sărbătorilor naţionale.

Am fost cu toţii martorii concertelor organizate cu ocazia obţinerii regimului de călătorii fără vize în ţările Uniunii Europene, a marşurilor organizate de 1 mai. La moment, asistăm la “lupta” unor partide pentru veteranii celui de-al doilea război mondial. La 9 mai, cînd toată ţara marchează Ziua Victoriei, unii sărbătoresc Ziua Europei, iar alţii organizează marşuri.

Nu cunosc o situaţie de mai mare haos politic în Republica Moldova de la independenţă încoace. Din cauza partajării instituţiilor pe criterii politice, conducătorii acestor instituţii, în loc să respecte cu stricteţe angajamentele asumate de către Guvern în faţa partenerilor noştri de dezvoltare, se dedau declaraţiilor politice şi acţionează în corespundere cu interesele partidului pe care îl reprezintă. Din cauza acestor discordanţe nu se poate ajunge la consens, nu se adoptă deciziile necesare, iar în consecinţă, Republica Moldova riscă să piardă 68 milioane de euro din fondurile europene pentru cei care practică agricultura.

Cei care au promis cetăţenilor o Moldova fără sărăcie şi prosperă îi condamnă la sărăcie pe cetăţenii care au rămas acasă şi lucrează pămîntul, pe cei care au ajuns la odihna binemeritată şi primesc o pensie mizeră şi pe copii, viitorul nostru, al acestei ţări.

În condiţiile în care situaţia din Ucraina devine tot mai alarmantă, reprezentanţii partidelor de la guvernare ar trebuie să înceteze acţiunile de divizare a societăţii şi să se responsabilizeze de consecinţele periculoase ale acestor acţiuni. PPRM rămîne ferm convins, că viitorul european al Republicii Moldova este garantat doar în condiţiile stabilităţii politice şi consensului politic în numele cetăţenilor ţării noastre.

PPRM face apel către cetăţenii Republicii Moldova să nu se lase antrenaţi în acţiunile de divizare a societăţii şi să dea dovadă de înţelepţiune şi de respect unul faţă de altul.

Sursa: www.pprm.md

Echipa PPRM a depus flori pentru Pace Congresul III Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova