Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Partidul Popular din Republica Moldova salută iniţiativa societăţii civile de lansare a Platformei “Pentru Europa”

|versiune pentru tipar||
PPRM / 1 iulie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova, pornind de la importanţa prevederilor Acordului de Asociere RM-UE pentru transformarea ţării noastre într-un stat prosper şi modern, salută iniţiativa societăţii civile de lansare a Platformei “Pentru Europa” şi îşi reconfirmă angajamentul de susţinere a procesului de modernizare europeană a Republicii Moldova şi de monitorizare a acţiunilor privind implementarea prevederilor Acordului de Asociere.

PPRM constată că, odată cu semnarea Acordului de Asociere, Guvernul, indiferent de coloratura sa politică, trebuie să asigure, în modul cel mai responsabil, realizarea măsurilor de transformare a Republicii Moldova într-un stat cu o democraţie veritabilă şi o economie dezvoltată şi durabilă, într-o ţară cu o justiţie independentă şi fără corupţie în instituţiile de stat. Doar prin atingerea unor astfel de standarde aici, la noi acasă, ţara noastră va fi eligibilă pentru statutul de ţară-candidat.

În acest scop, PPRM consideră necesară realizarea imediată a reformelor în toate domeniile social-economice: prin identificarea unui nou model previzibil şi durabil de dezvoltare a ţării noastre, care să demonopolizeze activitatea economică şi să scoată economia din tenebru, să elimine constrîngerile din mediul de afaceri şi să stabilească un climat investiţional atractiv. Cetăţenilor — să li se garanteze locuri de muncă şi bunăstare; politici sociale echitabile; pensii şi indemnizaţii corelate la valoarea minimului de existenţă; reforme în educaţie şi sănătate pentru a le garanta copiilor şcoli în localităţile în care locuiesc şi cetăţenilor asistenţă medicală de calitate. Un rol separat în acest proces îi revine agriculturii, care prin modernizare şi tehnologizare va deveni principalul motor al economiei naţionale.

Procesul de integrare europeană a Republicii Moldova trebuie perceput ca un model de europenizare a ţării noastre şi nu trebuie confundat cu libera circulaţie în spaţiul european. Fiecare cetăţean are dreptul să muncească în ţara sa, iar statul este obligat să-i asigure un trai decent.

PPRM, fiind solidar cu opţiunile cetăţenilor Republicii Moldova şi cu iniţiativa societăţii civile, face apel către reprezentanţii alianţei de guvernare, să dea dovadă de responsabilitate şi să ratifice, cît mai urgent, Acordul de Asociere RM-UE. Guvernul sa se distanţeze de declaraţiile electorale şi să înceapă implimentarea Acordului, atît de necesar ţării şi poporului.

Sursa: www.pprm.md

Membrii echipei PPRM la întîlniri de lucru în satele Republicii Moldova Ratificarea Acordului de Asociere RM-UE de către Parlament — începutul transformării Republicii Moldova într-o Nouă Moldovă