Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Echipa PPRM în vizită de lucru la Hînceşti

|versiune pentru tipar||
PPRM / 21 iulie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

În urma vizitelor întreprinse de echipa Partidului Popular din Republica Moldova în mai multe sate din ţară, cetăţenii din cîteva localităţi ale raionului Hînceşti, au solicitat întîlniri cu conducerea formaţiunii. Astfel, Alexandru Oleinic, Preşedintele PPRM, fiind însoţit de membri ai Biroului Permanent Central, s-a deplasat duminică, 20 iulie curent la Hînceşti, unde s-au dus discuţii cu locuitorii satelor Lăpuşna, Sofia, Paşcani, Logăneşti, Ciciuleni, Sărata Galbenă.

Ca şi în alte raioane ale Republicii Moldova, locuitorii din Hînceşti s-au arătat dezamăgiţi total de politica promovată la moment în ţara noastră. Oamenii au pierdut orice încredere în forţele democratice, în partidele politice şi chiar în instituţiile statului. Acest fapt îi motivează şi mai mult să plece peste hotare şi să se stabilească acolo cu familiile lor.

La întîlniri, au participat cetăţeni de toate vîrstele, începînd cu tineri, munictori şi pensionari, iar fiecare dintre ei se confruntă cu probleme pe care nu le pot depăşi fără susţinerea statului: tinerii nu au locuri de muncă, iar cei care doresc să-şi deschidă o afacere sînt împiedicaţi să o facă de birocraţia în instituţiile de stat şi funcţionari publici care nu doresc să-şi îndeplinească funcţiile. Pensionarii au pensii sub minimul de existenţă, iar cetăţenii care încă mai au un loc de muncă, sînt rău plătiţi. Nici problemele localităţilor din Hînceşti nu diferă de problemele întregii ţări — lipsa apei potabile, lipsa accesului la medicină calitativă, închiderea şcolilor şi lipsa unei perpective clare pentru viitor.

Alexandru Oleinic a apreciat faptul că locuitorii de la sate nu sînt indiferenţi de situaţia din ţară şi îşi doresc o schimbare, îşi doresc o viaţă stabilă în Republica Moldova, ei doar trebuie susţinuţi şi motivaţi să nu-şi piardă încrederea şi să lupte pentru drepturile care le au în ţara lor. Noi toţi împreună trebuie să ne unim în jurul unei idei naţionale, care trebuie să constiuie dezvoltarea ţării noastre, transformarea Republicii Moldova într-un stat european, cu adevărat democratic. Acest lucru însă îl putem obţine doar dacă ne vom uni forţele, doar dacă fiecare cetăţean va contribui în fiecare zi la aceasta, prin curaj şi prin patriotism. Iar politicienii trebuie să pună pe primul loc interesele cetăţenilor, trebuie să asculte problemele reale ale oamenilor, să discute împreună căile de soluţionare a acestora şi pas cu pas să le rezolve.

Alexandru Oleinic a dat asigurări că echipa pe care o conduce are potenţialul necesar pentru a schimba lucrurile spre bine. Formaţiunea se identifică prin acţiunile concrete pe care le realizează cu succes şi prn echipa căreia îi pasă de cetăţeni acum, cînd aceştia au nevoie de ajutor. Pentru rezolvarea problemelor stringente ale cetăţenilor este nevoie de o nouă abordare, de o alternativă actualei guvernări, de oameni gospodari şi pregătiţi să construiască O Nouă Moldovă.

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: Statul este obligat să ofere tinerilor posibilitatea de a obţine studii şi un loc de muncă în ţara noastră Încă două localităţi din ţară au beneficiat de proiectul De la gospodari pentru gospodari, lansat de PPRM