Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Declaraţia Partidului Popular din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 2 noiembrie 2016
Partidul Popular din Republica Moldova

Rezultatele scrutinului electoral din 30 noiembrie, care s-a soldat cu identificarea a doi candidaţi anti-putere care se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidenţiale — în mare parte este rezultatul votului împotriva populismului si aroganţei politice manifestată de unii candidaţi la funcţia de Preşedinte de ţară.

Spre regret, acest scrutin ne-a demonstrat foarte clar cît de uşor şi de repede se poate distruge sau “fura” idea care uneşte un popor şi care a stat la baza independenţei Republicii Moldova, prin promovarea lozincilor populiste şi geopolitice, prin lustruirea propriei imagini în loc de unirea forţelor pro-europene în susţinerea candidatului unic.

O altă problemă scoasă în evidenţă în acest scrutin electoral este problema funcţionalităţii cadrului legal electoral. Procedurile legale stabilite pentru candidaţii independenţi din acest scrutin, îndeosebi diferenţele dintre numărul semnăturilor colectate şi a voturilor acumulate, au demonstrat ineficienţa şi nereuşita lor. Republica Moldova are nevoie de perfecţionarea sistemului electoral şi stabilirea criteriile de selectare a candidaţilor la cea mai înaltă funcţie în stat, prin aplicarea cărora să identificăm acei candidaţi, care să reprezinte poporul şi Republica Moldova, dar nu doar să respecte careva proceduri neeficiente.

Poporul are nevoie de candidaţi la funcţia de Preşedinte de ţară care să se identifice cu spiritul naţional al cetăţenilor şi care să ştie cum vor dezvolta si vor asigura drepturile constituţionale în Republica Moldova.

Partidul Popular din Republica Moldova salută deciziile forţelor politice constructive care au identificat interesul naţional prioritar intereselor de partid şi au susţinut candidatul pro-european comun şi declară că va susţine în continuare cursul de europenizare a statului nostru. Conştientizînd dependenţa acestui deziderat de rezultatele scrutinului electoral, în perioada de pîna la 13 noiembrie curent, membrii Partidului Popular şi simpatizanţii săi se vor implica activ în campania de informare a cetăţenilor despre necesitatea continuării parcursului de democratizare şi europenizare a statului Republica Moldova.

PPRM, activ şi necondiţionat, va participa la campania de promovare a candidatului pro-naţional, pro-Moldova şi pro-european la funcţia de Preşedinte de ţară. Vom opta pentru candidatul care corespunde opţiunilor majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova — şi a celor de acasă şi a celor, care susţin statul prin munca pe care o depun peste hotarele ţării, şi a tinerilor, care îşi doresc un viitor în ţara lor şi doresc să-şi aducă aportul la dezvoltarea ei. Implicarea noastră este în scopul şi în speranţa unificării forţelor politice pentru garantarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor — SUVERANITATEA, LEGALITATEA şi LIBERTATEA.

Sursa: www.pprm.md

Membrii Consiliului Politic Naţional ai PPRM s-au întrunit în şedinţă PPRM votează un Preşedinte al poporului. Partidul Popular votează Maia Sandu