Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 22 decembrie 2008
Partidul Social Democrat

La finele săptămânii trecute, deputaţii social-democraţi în Parlamentul RM au avut o întrevedere cu vice-preşedintele Grupului parlamentar al socialiştilor în Parlamentul Europen, Christian Vigenin, şi însoţitorii lui.

Conform spuselor Preşedintelui PSD, dlui Dumitru Braghiş, “discuţia s-a axat pe mai multe subiecte, în special noi referindu-ne la situaţia politică şi economică din ţară, la sarcinile PSD privind mobilizarea sa pentru viitoarele alegeri parlamentare. La fel, un subiect de viu interes pentru colegii noştri l-a constituit problema relaţiilor PSD cu acele formaţiuni politice de la noi, care şi ele se declară a fi de orientare social-democrată”.

O temă aparte pentru discuţii au constituit-o problemele care stau în faţa Republicii Moldova din perspectiva impactului crizei mondiale asupra economiei ţării. Parlamentarii noştri au evidenţiat faptul că astăzi în republică nu există un program anti-criză şi că doar PSD a elaborat şi a propus spre adoptare Parlamentului un asemenea program.

“Colegii din Parlamentul European s-au arătat interesaţi de situaţia care s-a creat în jurul postului de televiziune PRO-TV Chişinău şi de modul cum PSD apreciază această situaţie. I-am asigurat că noi ne menţinem pe o singură poziţie: acest post de televiziune nu poate fi închis, iar social-democraţii vor face tot posibilul pentru ca PRO-TV Chişinău să se menţină şi să poată activa nestingherit” — a menţionat Dumitru Braghiş.

Deputaţii PSD au subliniat importanţa dialogului avut cu colegii lor europeni, acesta înscriindu-se ca un următor eveniment capabil să consolideze relaţiile PSD cu Internaţionala Socialistă şi cu Parlamentul European.

“Am avut un dialog sincer, colegial. Am avut posibilitatea să ne informăm reciproc despre totul ce se întămplă nou în partidele europene de orientare social-democrată — partide cu care menţinem relaţii bune şi permanente” — a concluzionat liderul PSD.

Serviciul de Presă al PSD
Declaraţia grupului parlamentar al Partidului Social Democrat privind adoptarea urgentă a măsurilor-anticriză PSD: în discuţie situaţia politică, economică şi socială