Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 28 ianuarie 2009
Partidul Social Democrat

Dumitru Braghiş: “În campania electorală 2009, partidele politice ar trebui să ofere alegătorilor soluţii pentru criza financiar-economică care afectează şi Republica Moldova”.

La conferinţa de presă susţinută miercuri, 28 ianuarie, liderul PSD Dumitru Braghiş a prezentat reprezentanţilor mass-media poziţia PSD privind campania electorală 2009.

“Deşi startul campaniei electorale încă n-a fost dat, deja a devenit clar că mai multe partide politice, afirmând declarativ că împărtăşesc ideile social-democrate privind căile de soluţionare a crizei care a lovit şi Moldova, nu propun, de fapt, un plan concret de acţiuni anticriză. Şi mai grav este faptul că partidele de dreapta, în lipsa unor atare soluţii, sunt gata să jertfească cu interesele oamenilor simpli de dragul căpătării unor mici dividende politice” — a menţionat Preşedintele PSD.

“Cea mai grăitoare, în acest sens, este situaţia care s-a creat în Consiliul municipal Chişinău. Reamintesc că PSD şi-a asumat responsabilitatea politică pentru soluţionarea problemelor de ordin economic şi social cu care se confruntă de mai mult timp capitala. Şi noi nu ne-am aşteptat că propunerea PSD privind acordarea în regim automat a compensaţiilor pentru agent termic va întâmpina o reacţie atât de dură din partea fracţiunilor liberale. Acceptarea acestei propuneri ar fi permis o rezolvare simplă a problemii — pensionarii, veteranii, invalizii şi familiile cu mulţi copii urmau să primească compensaţiile pentru agent termic în mod automat. Ei ar fi fost scăpaţi de povara de a sta la cozi interminabile prin tot oraşul, pentru a aduna diverse confirmări a dreptului lor, diverse adeverinţe. Prin propunerea făcută, noi am considerat că a venit timpul să se pună capăt acestei bătăi de joc faţă de oameni. Vom insista şi în continuare ca această propunere să fie acceptată. Or, alte propuneri care să rezolve problema nu există pur şi simplu” — a subliniat Dumitru Braghiş.

Liderul PSD a reafirmat faptul că social-democraţii intră în alegeri cu un partid renovat, cu o echipă unită de politicieni şi profesionişti experimentaţi şi cu un plan anti-criză, implementarea căruia va permite nu doar de a păstra stabilitatea şibredă în care se află ţara, dar şi de a relansa pe o cale nouă economia Moldovei.

Referindu-se la specificul actualei campanii electorale, Dumitru Braghiş a făcut un apel către partidele care au semnat Codul de conduită pentru alegerile din 2009 de a se întâlni săptămînal pentru a discuta asupra modului cum se respectă acest Cod.

Gruparea liberală Ghimpu-Urechean-Filat este responsabilă de facturile majorate la căldură pentru pensionari, invalizi, veterani, familii cu mulţi copii Parlamentul este obligat să aprobe Programul anticriză înainte de demararea campaniei electorale