Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Partidului Social Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 9 aprilie 2009
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat constată faptul că situaţia social-politică din ţară continuă să se înrăutăţească.

Partidul Social Democrat se pronunţă pentru respectarea dreptului cetăţenilor la exprimarea liberei opinii, fără acţiuni de violenţă, în condiţiile respectării legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova. PSD consideră că Preşedintele ţării, în calitatea sa de garant al Constituţiei, este chemat să asigure drepturile egale şi securitatea personală atât pentru protestatari, cât şi pentru acei împotriva cărora este îndreptat protestul.

Partidul Social Democrat este ferm convins de faptul că ieşirea din situaţia de criză care a cuprins deja întreaga ţară, este posibilă doar prin conjugarea eforturilor tuturor partidelor politice şi a societăţii civile în vederea elaborării şi adoptării de măsuri urgente capabile să deblocheze situaţia şi să readucă populaţia la calm şi în albia legalităţii.

Partidul Social Democrat vine cu un apel repetat către toate formaţiunile politice care au participat la scrutinul din 5 aprilie să se aşeze la masa de negicieri pentru a analiza şi a elabora un pachet de acţiuni care ar permite depăşirea crizei.

Dumitru Braghiş,
Preşedintele Partidului Social Democrat
Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la nerecunoaşterea rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 Apelul Partidului Social Democrat