Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Membrii Biroului Politic îşi anunţă demisia din PSD — partid antidemocratic şi antinaţional

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 aprilie 2009
Partidul Social Democrat

Membrii Biroului Politic al PSD Eduard Muşuc — Secretar General PSD, Victor Ciobanu — vicepreşedinte, Ghenadie Tatar — vicepreşedinte, Elena Panuş — secretar executiv, Olga Oncea — secretar executiv, şi-au anunţat astăzi demisia din rîndurile partidului.

În cadrul conferinţei de presă din 10 aprilie 2009 membrii Biroului Politic al PSD şi-au expus poziţia faţă de declaraţia d-lui Dumitru Braghiş privind “Principiile de bază ale acordului dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă cu privire la regiunea transnistreană”, care prevede darea în concesiune (arendă) a Transnistriei unui alt stat pe un termen de 30 de ani.

Membrii BP, participanţi la conferinţă, au calificat declaraţia lui Braghiş drept una provocatoare, contrară prevederilor statutare şi programatice şi au declarat că vor solicita CN să ia atitudine faţă de această declaraţie în care să spună clar că acesta nu este poziţia PSD.

Sâmbătă, 11 aprilie 2009, subsemnaţii, membrii BP au făcut propunerea de a include în ordinea de zi a şedinţei CN chestiunea privind declaraţia în cauză.

Consiliul Naţional, a respins examinarea declaraţiei din 20 martie a dlui Braghiş, precum şi propunerea de convocare statutară a Congresului PSD, obligatorie în cazul în care PSD nu are reprezentare în Parlamentul RM.

În aceste condiţii declarăm, că nu putem avea nimic comun cu un partid care insistă pe ideea de dare în arendă a unei părţi de ţară, care nu-şi respectă statutul, programul şi principiile de democraţie internă.

Respectiv, Secretarul General al PSD, Eduard Muşuc, vicepreşedinţii Victor Ciobanu şi Ghenadie Tatar, secretarii executivi Olga Oncea şi Elena Panuş declară că se retrag din rîndurile PSD.

Considerăm că actualul PSD nu mai reprezintă valorile, principiile şi obiectivele de bază, stipulate în Statut şi Program şi este un partid antinaţional şi antidemoctratic.

Apelul Partidului Social Democrat Declaraţia Partidului Social Democrat privind nerecunoaşterea rezulatelor alegerilor parlamentare şi neparticiparea la renumărarea voturilor