Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD privind acţiunile lui Muşuc

|versiune pentru tipar||
PSD / 23 aprilie 2009
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat constată că după excluderea cetăţeanului Eduard Muşuc din rândurile PSD, acesta, în disperare şi fără de succes, întreprinde o serie de acţiuni, inspirate de secţia ideologică a Partidului Comuniştilor, care urmăresc scopul erodării rândurilor partidului, demoralizării membrilor organizaţiilor teritoriale şi locale, inducerii în eroare a opiniei publice privind situaţia internă din PSD. În aşa fel, în scurt timp după excluderea sa, el, împreună cu câţiva membri de partid, legaţi prin rudenie şi prin dependenţă financiară de Muşuc, au ieşit într-o conferinţă de presă unde a anunţat că “demisionează” din PSD (pe când era deja exclus din membri), învinuind un întreg partid (în care până mai ieri a fost Secretar general) de trădare a intereselor naţionale şi de activitate nedemocratică. În continuare, următoarea acţiune întreprinsă de Muşuc are ca scop crearea imaginii “bulgărului de zăpadă” — periodic, anumiţi membri de partid, clientelari ai lui Muşuc, oameni care uşor s-au lăsat seduşi de combinaţiile de corupere ale acestuia, îşi anunţă părăsirea rândurilor partidului. Deşi ar fi putut s-o facă concomitent, ei preferă s-o facă metodic, la anumite perioade de timp, pentru a da impresia unei părăsiri în continuu a rândurilor PSD.

Pornind de la cele constatate, PSD informează opinia publică despre faptul că declaraţiile venite de la anumiţi foşti membri ai PSD, încercările lor de a-şi atribui cu de la sine putere dreptul deciziei unor întregi organizaţii sunt abuzive şi în totală necorespundere cu normele vieţii de partid. Nici în una din organizaţiile raionale care se pretinde că ar fi părăsit rândurile PSD n-au fost convocate şedinţele organelor abilitate cu adoptarea unor asemenea decizii, iar acolo unde s-a convocat Biroul raional şi s-a decis ca organizaţia să rămână în continuare în componenţa PSD, unii aşa-numiţi activişti au ignorat decizia colectivă şi au făcut declaraţii abuzive, nefondate. Împactul acţiunilor lui Muşuc îndreptate împotriva PSD se dovedeşte a fi unul minimal, de curăţire şi purificare. De exemplu, din 296 de membri ai organizaţiei teritoriale Ocniţa, şi-au declarat părăsirea 25, la Sângerei — din 214 — 3, la Cimişlia — din 152 — 4, la Rezina — din 448 — 16, la Căuşeni — din 902 — 11. În aşa fel, din cei peste 23 de mii de membri ai PSD şi-au declarat părăsirea rândurilor partidului mai puţin de o sută de membri.

PSD declară că apreciază aceste părăsiri ca pe o curăţare logică a rândurilor partidului. PSD salută faptul că un şir de membri, care şi-au anunţat intenţia de a părăsi rândurile PSD, au renunţat în cele din urmă la intenţia lor, venită din neclarităţi şi incertitudini. PSD crede că şi din aceşti circa o sută de membri o bună parte vor dori să revină la partid, după ce vor înţelege tot jocul murdar în care s-au lăsat atraşi de Muşuc.

PSD este ferm convins că membrii partidului au apreciat la justa valoare acţiunile antipartinice ale lui Muşuc şi nu se vor lăsa atraşi în combinaţiile clientelare ale acelora care astăzi îl mai înconjoară. PSD declară că şi aceste acţiuni ale persoanei susnumite sunt ghidate şi regizate din centrul ideologic al Partidului Comuniştilor — partid cu care Muşuc a colaborat pentru aşi soluţiona problemele personale şi cu care mai colaborează intens pentru a slăbi forţa PSD — oponent serios al comuniştilor în perspectiva alegerilor generale din 2011.

Declaraţia Partidului Social Democrat privind nerecunoaşterea rezulatelor alegerilor parlamentare şi neparticiparea la renumărarea voturilor Iniţiativele anti-criză ale guvernării vor sărăci şi mai mult populaţia