Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Noul Preşedinte al Partidului Social Democrat din Moldova s-a întâlnit cu noul Preşedinte al Partidului Social Democrat din România

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 aprilie 2010
Partidul Social Democrat

În dimineaţa zilei de astăzi, luni, 26 aprilie, Victor Şelin, noul Preşedinte al Partidului Social Democrat din Moldova s-a întâlnit, la Bucureşti, cu Victor Ponta — noul Preşedinte al Partidului Social Democrat din România. Întâlnirea s-a desfăşurat la Sediul central al părţii române.

Discuţia preşedinţilor s-a axat, în special, pe problemele de ordin social-economic cu care se confruntă astăzi atât Moldova, cât şi România. Ei au criticat dur politicile liberale greşite ale guvernărilor din ambele ţări — politici care fac ca povara deficitelor bugetare să apese tot mai greu pe umerii cetăţenilor simpli. În context, au fost evidenţiate un şir de măsuri necesare care pot permite o relansare rapidă şi eficientă a economiilor celor două ţări şi o îmbunătăţire considerabilă a vieţii oamenilor.

Victor Şelin şi Victor Ponta au convenit să susţină un dialog permanent şi să întreprindă acţiuni comune pentru a da un nou impuls relaţiilor stabilite între PSD din Moldova şi PSD din România. În acest sens, părţile s-au arătat dispuse să semneze, în cel mai scurt timp, Acordul de colaborare şi parteneriat atât pe plan intern, cât şi extern. La fel, s-a decis de a semna o Declaraţie comună privind sărbătorirea zilei de 1 Mai — Ziua internaţională a muncii.

Noul Preşedinte al PSD din Moldova a menţionat faptul că social-democraţii moldoveni pledează, pe direcţia de est, pentru aderarea Republicii Moldova la Spaţiul Economic Unic (SEU) şi la Uniunea Vamală Rusia — Belarusi — Kazahstan. Acum, când şi Ucraina şi-a anunţat intenţia de a adera la aceste două mari structuri economice, Moldova devine foarte atractivă pentru investitorii români, în faţa cărora se deschide o imensă piaţă economică — 250 milioane de oameni — care le-ar asigura priorităţi pentru un bun profit şi o activitate de producere sigură şi de lungă durată. Fireşte, şi Republica Moldova va avea de câştigat — în principal prin deschiderea de noi locuri de muncă.

În final, Victor Şelin şi Victor Ponta au convenit pentru o nouă întâlnire, în cel mai scurt timp, la Chişinău.

Centrul de presă al PSD

Adresarea PSD către Guvernul RM privind necesitatea elaborării şi adoptării unor măsuri urgente pentru preântâmpinarea unei eventuale crize a zahărului în ţara noastră Declaraţia PSD din Moldova faţă de Biruitorii în Marele război pentru Apărarea Patriei