Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Partidului Social Democrat către premierul Vlad Filat “Economia este mai impotrantă ca politicianismul”

|versiune pentru tipar||
PSD / 14 iunie 2010
Partidul Social Democrat

În cadrul interviului din 10 iulie curent, acordat agenţiei de ştiri “HotNews.ro”, premierul Vlad Filat a declarat că are stabilite relaţii bune, de muncă, cu premierul rus Vladimir Putin. Filat a evidenţiat ideia precum că bunele relaţii cu premierul Putin sunt absolut necesare pentru soluţionarea problemelor care există între Republica Moldova şi Rusia. La fel, Filat a declarat că el este “favoritul Republicii Moldova şi îşi doreşte să fie favoritul Republicii Moldova şi al celora care votează în Republica Moldova”.

Puţin mai înainte, evoluând la Televiziunea publică, Filat a menţionat precum că, începând cu 1 ianuarie 2011, “Gazprom”-ul nu va mai aplica coeficienţii de discount pentru Moldova, şi gazele naturale vor fi livrate către ea la preţul mediu european.

Acest fapt nu poate să nu neliniştească Partidul Social Democrat, deoarece majorarea preţului la gaze până la nivelul mediu european va lovi puternic marea majoritate a populaţiei Republicii Moldova, care are venituri milt sub nivelul normelor europene.

Pornind de la cele expuse, PSD se adresează către premierul Vlad Filat cu chemarea de a face uz de relaţiile sale de prietenie cu premierul Vladimir Putin spre binele poporului moldovenesc. Dacă Vlad Filat cu adevărat se consideră “favorit al Republicii Moldova şi al celora care aleg în Republica Moldova”, atunci este necesar ca el să înceapă de urgenţă tratative în scopul obţinerii ca pentru Moldova să fie păstrate şi mai departe coeficienţii de discount, în scopul obţinerii unui preţ prietenesc pentru gazele naturale livrate.

În caz contrar, vom considera că Vlad Filat are nevoie de Rusia doar pentru a-şi satisface interesele electorale, pentru a obţine susţinerea acelei părţi a alegătorilor, care dintotdeauna votează pentru prietenia cu Rusia.

Centrul de Presă PSD

Persoanele neangajate în câmpul muncii trebuie să aibă un sindicat care să le protejeze drepturile Sindicatul independent al neangajaţilor. Ce spune Legea?