Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sindicatul independent al neangajaţilor. Ce spune Legea?

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 iunie 2010
Partidul Social Democrat

În legătură cu multiplele întrebări şi reacţii parvenite pe parcursul zilei de ieri, 14 iunie, privind legitimitatea constituirii sindicatului independent al neangajaţilor, Partidul Social Democrat precizează că Iniţiativa de constituire a sindicatului independent al neangajaţilor este expers formulată şi expusă conform prevederilor Legii sindicatelor Nr. 1129-XIV din 07.07.2000. Capitolul II “Întemeierea şi înregistrarea sindicatelor”, art. 7 “dreptul la asociere în sindicat”, al.2 explică clar: “Persoanele care nu sunt angajate sau care şi-au pierdut locul de muncă, precum şi cele care exercită legal o activitate de muncă în mod individual, se pot organiza în sindicat”.

În contextul celor arătate, PSD declară că această iniţiativă vine ca o urmare logică a celorlalte iniţiative propuse anterior. Atâta timp cât actuală guvernare se eschivează de la soluţionarea problemelor oamenilor simpli, doar prin constituirea unui sindicat al neangajaţilor va fi posibilă soluţionarea problemelor persoanelor defavorizate.

PSD este dispus să susţină pe larg procesul de constituire a unui astfel de sindicat, oferind grupurilor de iniţiativă susţinere logistică şi consultanţă juridică, în aşa fel, ca noua organizaţie să activeze independent şi în interesul membrilor săi.

Centrul de Presă PSD

Adresarea Partidului Social Democrat către premierul Vlad Filat “Economia este mai impotrantă ca politicianismul” În Moldova se constituie Sindicatele Independente ale Neangajaţilor, Muncii şi Protecţiei Sociale