Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Delegaţia PSD participă la lucrările Forului partidelor socialiste şi social-democrate din ţările CSI

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 iunie 2010
Partidul Social Democrat

Delegaţia Partidului Social Democrat din Moldova, condusă de Sergiu Coropceanu, Secretar General al partidului, se află la Kiev, unde îşi desfăşoară lucrările Forul partidelor socialiste şi social-democrate din ţările CSI. Forul s-a întrunit cu scopul de a consolida relaţiile de colaborare între gfhnbltkt cocialiste, social-democrate, laburiste şi alte forţe de centru-stânga din ţările CSI. Astăzi, în prima jumătate a zilei, în cadrul şedinţei plenare a înaltului For, la care au participat reprezentanţi ai partidelor de stânga din Rusia, Ucraina, Belarusi, Kazahstan, Lituania, Armenia şi alte ţări, Sergiu Coropceanu a prezentat referatul “Cu privire la situaţia politică actuală din Republica Moldova”, El a familiarizat membrii Forului cu ultimile evenimente politice din ţara noastră, evidenţiind, în special, caracterul antisocial al politicii promovate de Alianţa de guvernare liberală.

Secretarul General al PSD a accentuat faptul, că Alianţa promovează această politică cu participarea nemijlocită şi activă a Partidului Democrat din Moldova — forţa politică care pretinde a fi considerată ca fiind de orientare social-democrată şi care declară că subscrie priorităţilor şi valorilor sociale. La fel, membrii Forului au fost informaţi despre iniţiativele social-democraţilor moldoveni, îndreptate spre apărarea celor mai sărace categorii ale populaţiei Moldovei.

În a doua jumătate a zilei, participanţii la For vor lua în dezbatere aspectele politice ale problemelor ce ţin de dezvoltarea relaţiilor de colaborare economică a ţărilor CSI, chestiuni ce ţin de crearea terenurilor informaţionale proprii pentru reflectarea activităţii partidelor — membre ale Forului.

Centrul de Presă PSD

În Moldova se constituie Sindicatele Independente ale Neangajaţilor, Muncii şi Protecţiei Sociale Pentru a-şi demonstra ataşamentul faţă de principiile democratice, Alianţa de guvernământ trebuie să se dezică de referendum şi să anunţe data alegerilor parlamentare anticipate