Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Partidului Social Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 14 iulie 2010
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat nu susţine iniţiativa Guvernului Republicii Moldova de a aloca 400 mln. lei la construcţia unei noi localităţi pentru oamenii care au suferit din urma inundaţiilor. Credem că este raţional de a acorda fiecărei familii de sinistraţi câte 25 mii de Euro, în mod direct, pentru procurarea la alegere a unor case deja construite şi scoase la vânzare în mediul rural, la fel, pentru procurarea mobilei sau a animalelor casnice. O astfel de decizie va permite cetăţenilor ca în cel mai scurt timp să-şi achiziţioneze o locuinţă cu acareturi pentru animale şi cu grădină, să înceapă lucrul în gospodărie, să-şi pregătească copiii pentru şcoauă sau pentru grădiniţă.

Hotărârea de a începe construcţia unei noi localităţi va avea urmări de ordin social şi economic. În Hotărâre nu sunt prevăzute măsuri de realizare, până la începerea perioadei de toamnă-iarnă, a necesităţilor de ordin economic şi social ce vor apărea, fapt ce va înrăutăţi şi mai mult situaţia în care s-au pomenit sinistraţii.

Credem, declaraţia noastră vine la momentul potrivit. Mai există posibilitatea de a demonstra o atitudine mai responsabilă faţă de cetăţenii ce au pătimit şi faţă de cheltuirea mijloacelor financiare care deja sunt luaţi din buget în acest scop, şi pentru care, în caz de primire a ghanturilor şi creditelor, întreaga ţară îşi va asuma responsabilitatea.

Centrul de Presă PSD

Declaraţia consilierului raional Râşcani, Preşedintelui organizaţiei teritoriale Râşcani a Partidului Social Democrat, Nicolae Carauş PSD este predispus să doneze Primăriei municipiului Chişinău proiectul său, estimat la valoarea de 2 milioane lei, pentru reconstrucţia parcului şi a lacului din Valea Morilor