Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD a creat o nouă ramură în economia Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 noiembrie 2010 | 
Partidul Social Democrat

Duminica, 14 noiembrie, in incinta salii de festivitati “Casa Sarbatorii” a avut loc prezentarea proiectului “Dostavka.md”. Acest proiect este unul din cele 10 proiecte nationale de creare a locurilor de munca elaborate de Partidul Social Democrat.

La evenimentul, unde a fost prezentat rezultatul implementarii primului proiect, care a oferit 3500 de locuri de munca, au participat peste 600 de agenti regionali precum si peste 150 de agenti economici, parteneri ai proiectului “Dostavka.md”.

Sergiu Coropceanu, secretar general PSD a declarat ca acest proiect vine cu scopul de a solutiona situatia de criza in care se afla majoritatatea antreprenorilor si a surplusului de marfuri necomercializate. “ Acest proiect ne-a facut pe unii din noi sa fim mai optimisti, si eu ma bucur ca unii din cei prezenti in sala au crezut in acest proiect. Echipa care a elaborat conceptul, a reusit sa imbine economicul cu socialul. Au fost create noi locuri de munca nu doar in orasele tarii, dar si in localitatile rurale, au fost estimate marfurile la preturi accesibile si cel mai important este ca a aparut o noua ramura in economia nationala E-commerce”, a precizat Sergiu Coropceanu.

Acest proiect este un sistem ce ar facilita relatiile intre consumatori, agenti economici prin intermediul Internetului, astfel evitindu-se deschiderea unor mici magazine in localitati, care de fapt denota o pierdere mare din cauza pretului de arenda a spatiului, serviciile de livrare a marfurilor, salarii angajatilor. Anume prin acest sistem se va putea cumpara si vinde marfa atit angro cit si cu amanuntul, se vor putea achita serviciile comunale, serviciile de internet, telefonie fixa si mobila.

“Daca in acest an, proiectul are statut de retea de marfuri si servicii, pentru anul viitor se planifica pozitionarea proiectului drept o Bursa Comerciala Electronica, ce va servi nu doar la nivel national dar si in exterior”, a mentionat Sergiu Coropceanu.

Presedintele PSD, Victor Selin, initiatorul proiectului “Dostavka.md” a precizat ca prin implementarea acestui proiect, Republica Moldova a devenit lider in spatiul CSI si al Europei de Est in comertul electronic.

“Am facut ceea ce n-a facut statul. Am informatizat economia Republicii Moldova”, a precizat Victor Selin.

“Departamentul Telemarketing a constituit una din echipele mobile, care direct au discutat cu populatia din sate, prezentind proiectul «Dostavka.md» drept o oportunitate de a se angaja, oferind computer si telefoane mobile pentru prestarea serviciilor”, a declarat Victor Selin.

Totodata, Victor Selin a mentionat, ca in urma discutiilor cu reprezentantii Bancii Comerciale “Victoriabank” S.A., agentii economici si managerii “Dostavka.md” vor avea dreptul de a incheea contracte cu personae fizice sau juridice in scopul deschiderii unui cont bancar, solicitarii unui card bancar VISA si chiar solicitarea unui credit de consum de pina la 10 000 lei.

“Dostavka.md” este un proiect social, care de fapt este o oportunitate de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale, promovarea afacerii in cadrul unei retele electronice si nu in ultimul rind are scop sustinerea populatiei din localitatile rurale in perioada de criza economica.

Centrul de presă PSD

Masa Rotundă “Soluţiile Partidului Social Democrat de micşorare a tarifelor la energia termică de două ori” Sergiu Coropceanu: Programul de Guvernare are un conţinut ce permite să se facă doar declaraţii politice