Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia comună a Partidului Social Democrat şi Sindicatului Independent “Protecţia Socială” cu privire la deciziile anti-sociale ale Alianţei de guvernare

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 aprilie 2011
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat şi Sindicatul Independent “Protecţia Socială” protesteză împotriva deciziilor anti-sociale ale Alianţei de guvernămănt faţă de colaboratorii MAI, Armatei Naţionale, trupelor de frontieră, colaboratirii SIS, procurorilor, carabinierilor — care vizează anularea privilegiilor şi înrăutăţirea condiţiilor de muncă. În practica altor ţări — guvernul stimulează participarea cetăţenilor în serviciul statului şi a poporului prin recompense materiale şi privilegii speciale din numele statului. Acordarea privilegiilor pentru procurarea locuinţelor, acordarea creditelor şi pragul scăzut de ieşire la pensie — reprezintă instrumentul statal de recrutare a civililor în serviciul de stat, precum şi o recompensă pentru imposibilitatea de a plăti la un nivel înalt munca grea şi periculoasă a aceastei categorii de angajaţi.

Păstrarea beneficiilor pentru această categorie de angajaţi durează atâta timp cât ei îşi îndeplinesc obligaţiunile şi se anulează în cazul rezilierii contractelor în cazul încălcărilor.

Partidul Social Democrat şi Sindicatul Independent “Protecţia Socială” se exprimă împotriva anulării privilegiilor de către Alianţa de guvernământ, şi consideră necesară, în cazul imposibilităţii îmbunătăţirii condiţiilor de remunerare, de a mări stimulelor sociale pentru această categorie de angajaţi.

Conform Codului Civil deciziile adoptate de către Alianţa de guvernare nu pot fi legitime şi nu pot fi aplicate pentru angajaţii existenţi, care au fost angajaţi în baza altor privilegii sociale. Primind aceste decizii, Alianţa de guvernământ ar fi trebuit să ţină cont de acest lucru, precum şi de consecinţele unor astfel de decizii.

Mulţi civili din rîndurile tinerilor, ar putea să refuze angajarea în serviciul statului, considerînd că statul îşi ignoră obligaţiunile faţă de angajaţi săi. Considerăm necesar să ne adresăm către cei care au suferit din cauza deciziilor ilegale ale Alianţei de guvernămînt să nu confunde statul moldovenesc cu acţiunile anti-populare ale Alianţei de guvernare. Alianţa de guvernământ face tot posibilul, pentru a contesta şi a minimaliza statalitatea Republicii Moldova, şi a organelor de autoadministrare. Deja se aud apeluri: “ De ce Moldova are nevoie de guvernul său dacă există guvern în Bucureşti”, recent s-a anunţat public despre o şedinţa comună a Guvernelor din România şi Republica Moldova.

Acţiunile Alianţei de guvernare referitor la demontarea gardului la frontieră şi nesemnarea Tratatului “privind frontiera de stat dintre Republica Moldova şi România”, deschiderea bazelor de date a cetăţenilor Republicii Moldova autorităţilor din România, desemnarea cetăţenilor români în funcţii de conducere în Republica Moldova — toate acestea au fost declarate şi condamnate la ultimele alegeri parlamentare, însă cetăţenii Moldovei nu au făcut concluziile corecte şi prin alegerea sa au confirmat componenţa actuală a Parlamentului.

Începand cu anul 2011, cetăţenii Moldovei au început să resimtă greul prin creşterea preţurilor şi a tarifelor, disponibilizări în masă a angajaţilor de stat, eşecul total al aşteptărilor de redresare economică în agricultură şi industrie.

Cetăţenii Rebublicii Moldova nu stăpînesc puterea de stat aşa cum prevede actuala Constituţie, pentru că au fost înşelaţi în timpul perioadei electorale, iar astăzi de nemulţumirea lor nu vrea să audă nimeni.

Sindicatul Independent “Protecţia Socială” apelează către grupurile sociale ale cetăţenilor, nemulţumiţi de statutul lor social, să se alăture Sindicatului Independent “Protecţia Socială”, ca împreună să apărăm drepturile noastre în faţa autorităţilor de guvernare.

Partidul Social Democrat din Moldova, invită toate partidele politice, organizaţiile obşteşti şi sindicatele pentru a cere Alianţei de guvernare revederea măsurilor antisociale prezentate în politica fiscală pentru anii 2011–2012 şi bugetul de stat pentru anul 2011.

Partidul Social Democrat din Moldova consideră că Alianţa de guvernământ nu a făcut concluzii în urma ignorării opiniei publice şi continuă politica anti-populară de guvernare în Republica Moldova.

Consolidarea eforturilor şi obţinerea rezultatelor în respectarea drepturilor funcţionarilor publici, ar trebui să fie punctul de plecare în lupta pentru drepturile sociale ale tuturor cetăţenilor din Republica Moldova.

Aveţi onoarea, domnilor funcţionarii şi ofiţeri să vă apăraţi drepturile, şi statutul social al familiilor dvs şi să vă continuaţi serviciul de stat pentru binele poporului moldovenesc.

Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova
Victor Şelin

Preşedintele Sindicatului Independent “Protecţia Socială”
Nicolai Racoviţa

Protestul PSD împotriva politicii Alianţei de guvernămînt şi instigaţiei cetăţenilor cu scopul promovării politicii de distrugere a statalităţii moldoveneşti Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la majorarea accizelor pentru transportul auto importat în Republica Moldova