Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Mesajul Partidului Social Democrat cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor în Vîrstă

|versiune pentru tipar||
PSD / 1 octombrie 2011
Partidul Social Democrat

La 1 ocombrie noi marchăm aniversarea a 21-a de la declararea Zilei Internaţională a Persoanelor în Vîrstă, care a fost aprobată prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul 1990, pentru a trage atenţia comunităţii mondiale la problemele, legate de fenomenul îmbătrînirii populaţiei.

Cu această ocazie, Partidul Social Democrat adresează cele mai sincere felicitări şi urări de sănătate persoanelor în vîrstă, care au adus o enormă contribuţie în dezvoltarea societăţii noastre. Nu trebuie să-i uităm pe cei care, zeci de ani, şi-au făcut datoria faţă de ţară şi faţă de generaţia actuală. Iată de ce, noi suntem obligaţi să luptăm pentru drepturile şi bunăstarea persoanelor în vârstă şi un trai decent pentru ei.

Cu regret, astăzi în Moldova, persoanele în vîrstă se confruntă cu mari probleme, deoarece salariile, pensiile şi indemnizaţiile sunt cu mult mai mici în raport cu preţurile la produsele alimentare, medicamente şi serviciile comunale. Conform datelor statistice, mai mult de 80% din cetăţenii ţării de vîrsta a treia sunt social-economic neprotejaţi şi îşi duc existenţa sub limita sărăciei, cu alte cuvinte, încearcă să supravieţuiască. Iată la ce au dus jocurile politice ale Alianţei de guvernămînt şi indiferenţa guvernului actual, care au transformat persoanele în vîrstă într-o generaţie de sacrificiu, lipsită de garanţii sociale.

Cu scopul soluţionării acestor probleme şi asigurării unui trai decent, Partidul Social Democrat a elaborat şi a prezentat pentru a fi examinat în Parlament, proiectul de Lege “Cu privire la garantarea minimului de existenţă”, drept consfinţit în Constituţia RM. Cu regret, atît partidele din Alianţa de guvernămînt, cît şi Partidul Comuniştilor au ignorat această iniţiativă şi au refuzat să examineze acest proiect de Lege, lăsîndu-i pe oamenii în vîrstă fără apărare şi garanţii sociale.

Noi Vă asigurăm, că Partidul Social Democrat va întreprinde toate măsurile necesare pentru a impune Parlamentul să examineze şi să aprobe acest proiect de Lege, care va face posibil să aveţi o bătrâneţe liniştită şi fără grija zilelor de mâine.

Din toată inima Vă dorim multă sănătate, zile senine, bucurii alături de copii, nepoţi, prieteni şi toţi cei dragi. La mulţi ani şi o bătrîneţe fără tristeţe.

Cu profundă recunoştinţă,

Victor Şelin,
Preşedintele Partidului Social Democrat

Sursa: www.psdm.md

Uniunea Europeană a ajuns la un moment de răscruce şi riscă să fie fragmentată Alianţa a adus cetăţenii la limita riscurilor de viaţă