Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Partidul Social Democrat a adresat o scrisoare oficială domnului Dirk Schuebel

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 octombrie 2011
Partidul Social Democrat

Astăzi Partidul Social Democrat a adresat o scrisoare oficială domnului Dirk Schuebel, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, prin care solicită crearea unei comisii speciale UE-Moldova care ar investiga interesul romilor din România de a se stabili în Republica Moldova.

Mai multe agenţii de presă internaţionale şi din România au confirmat faptul că statele europene încearcă să soluţioneze problema prin expulzarea romilor, oferindu-le bani celor, care benevol vor părăsi UE. Astfel există suspiciunea precum că aceştia sunt direcţionaţi spre Moldova. Totodată, Biroul Judeţean pentru Romi din judeţul Galaţi încurajează cetăţenii săi de etnie romi să perfecteze actele necesare pentru a trece frontiera România-Moldova, sub pretextul de a se angaja.

Tot în scrisoare este expusă viziunea Partidului Social Democrat privind necesitatea implicării oficialilor europeni în asigurarea ordinii publice şi a securităţii naţionale, dat fiind faptul că guvernarea actuală a lichidat de facto regimul frontierei de stat al Moldovei cu ţara vecină România, din cauza slăbirii mijloacelor tehnice de pază, reducerii numărului de colaboratori, care asigură controlul la hotarele ţării, refuzul de la semnarea Acordului de Frontieră cu România, şi pînă la urmă lichidarea Serviciului de Grăniceri.

Partidul Social Democrat urmează să se întîlnească cu Delegaţia UE în Republica Moldova pentru a discuta motivele statului român privind autorizarea cetăţenilor săi de etnie romi să vină în Moldova şi ce organizaţie alocă resurse financiare pentru a achitarea romilor şi legitimitatea acestor bani.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Preşedintelui PSD Victor Şelin la masa rotundă “Moldova-Rusia: dialog pentru viitor” Necesitatea declarării stării de urgenţă în Republica Moldova