Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Majoritatea cerinţelor au fost satisfăcute de către Guvernul RM

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat

Astăzi, la orele 18:00 s-au încheiat negocierile între Guvernul RM şi reprezentanţii Acţiunii de Protest din 12 octombrie 2011.

La negocieri, care au durat 2 ore, au participat reprezentanţi a tuturor ministerelor cointeresate.

Majoritatea cerinţelor protestatarilor vor fi satisfăcute: va fi extinsă lista mărfurilor sociale necesare în fiecare zi, cu limitarea adaosului comercial; pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi studenţii care vor fi angajaţi, urmează a fi scutiţi de impozitul pe venit şi de la plăţile în fondul asigurării medicale şi asigurării sociale. Aceste categorii de persoane, la fel vor fi scutite de serviciile cu plată, care sunt prestate de către stat. Vor fi luate măsuri cu privire la stoparea achitării de către părinţi a manualelor şcolare.

Solicitarea protestaţilor privind lichidarea ANRE şi trecerea în subordinea Guvernului a întregului sistem energetic, dar şi stabilirea tarifelor de către instituţiile abilitate, necesită o distanţare de la principiile liberale în economia naţională, ulterior fiind nevoie de o perioadă de consultări cu liderii AIE.

Mîine 19 noiembrie, pînă la începerea acţiunii de protest, vor fi acordate răspunsuri pentru toate cerinţele solicitate la miting.

La orele 10:00, 19 noiembrie, cu o oră înainte de desfăşurarea Acţiunii de Protest, va avea loc întrevederea liderului Partidului Social Democrat Victor Şelin, Preşedintele Sindicatului Independent “Protecţia Socială” Nicolai Racoviţă, Preşedintele Asociaţiei Obşteşti “Protecţia Consumatorului” Petru Guţul cu Preşedintele Parlamentului RM Marian Lupu, care va expune poziţia sa cu privire la revendicările înaintate de protestatari.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Un nou protest faţă de actuala Guvernare Începutul campaniei “Populaţia Moldovei împotriva Guvernării”