Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD apreciază şi susţine decizia Curţii Constituţionale de a declara nevalabile alegerile prezidenţiale din 16 decembrie 2011

|versiune pentru tipar||
PSD / 12 ianuarie 2012
Partidul Social Democrat

Prin decizia de astăzi a Curţii Constituţionale de a declara nevalabile alegerile prezidenţiale din 16 decembrie, încă o dată s-a demonstrat cetăţenilor ţării, că Alianţa pentru Integrarea Europeană interpretează şi execută legislaţia Republicii Moldova doar pentru a-şi prelungi menţinerea la putere.

A fost clar de la bun început, că obligarea deputaţilor de către liderii partidelor din AIE, privind arătarea buletinelor de vot, reprezintă o încălcare gravă a normelor constituţionale.

În cazul, dacă Curtea Constituţională nu lua decizia de astăzi, acest precedent ar fi avut urmări foarte grave pentru întregul proces electiv din Republica Moldova. Odată ce deputaţii din Parlament îşi permit să arăte cum au votat, acest fapt ar putea servi un exemplu pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova în viitoarele scrutine electorale. De fapt se dorea legiferarea cumpărărilor de voturi la direct în timpul scrutinelor electorale.

Partidul Social Democrat apreciază şi susţine decizia de astăzi a Curţii Constituţionale şi se adresează către Preşedintele interimar al Republicii Moldova dl Marian Lupu, pentru a utiliza unica posibilitate corectă şi legitimă de a dizolva actuala componenţă a Parlamentului Republicii Moldova şi de a anunţa alegeri parlamentare anticipate.

PSD îşi menţine poziţia, că actuala componenţă a Parlamentului a fost obligată să aleagă Preşedintele RM pînă la data de 28 septembrie 2011, iar toate deciziile aprobate de Parlament după această dată sunt în afara legii şi respectiv, AIE uzurpează puterea în stat. Regretăm doar faptul, că în decizia sa, Curtea Constituţională nu a obligat Preşedintele interimar să dizolve actuala componenţă a Parlamentului şi să anunţe alegeri parlamentare anticipate.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Adresarea Preşedintelui PSD, Victor Şelin către cetăţenii Republicii Moldova cu prilejul sărbătorilor de iarnă Declaraţia PSD cu privire la situaţia social-politică din ţară, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale a RM cu privire la declararea alegerilor prezidenţiale nevalide şi decizia AIE de a iniţia referendumul constituţional