Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

03 martie 2012 — Guvernul Filat predă ţara, anexarea Republicii Moldova la România a început

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 martie 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat consideră, că organizarea şi desfăşurarea şedinţei comune a Guvernelor Republicii Moldova şi României, care se desfăşoară astăzi, 03 martie 2012, pe teritoriul unui stat străin — România, drept o acţiune inacceptabilă a Guvernului moldovean, condus de Vladimir Filat; acţiune contrară normelor constituţionale şi principiilor de dezvoltare a unui stat; acţiune, care pune în pericol viitorul independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova.

Este o premieră globală în perioada contemporană, cînd are loc o şedinţă comună a Guvernelor, care reprezintă două state străine.

Partidul Social Democrat din Moldova atrage atenţia societăţii civile, că pentru stabilirea şi dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare între două state se instituie comisii sau grupuri de lucru, din componenţa cărora fac parte atît miniştri cît şi alte persoane cu funcţii abilitate din anumite domenii. Prin acţiunea sa însă, Vladimir Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova a hotărît să-şi demonstreze deschis loialitatea, supunerea şi buna ascultare faţă de autorităţile române, în detrimentul intereselor cetăţenilor al cărui guvern îl conduce.

Declanşarea primei etape de supunere deschisă a Guvernului condus de Filat faţă de Guvernul României prin participarea la luarea deciziilor şi asumarea responsabilităţii de a implementa aceste decizii pe teritoriul Moldovei a fost bine pregătită din timp prin includerea în componenţa Guvernului Republicii Moldova a cetăţenilor români, care în primul rînd vor da ascultare ţării “mamă” — România şi doar după aceia poate se vor mai gîndi ce să facă. De aceia, pentru Vladimir Filat, avîndu-i alături pe Mihail Şleahtiţchi, Vitalie Marinuţa, Anatol Şalaru, Gheorghe Şalaru şi alţii nu i-a fost greu să-şi realizeze planul.

Aducem aminte cetăţenilor Republicii Moldova, că tocmai în aşa mod, în anul 1918, mai întîi fariseic prieteneşte apoi sub ţevile mitralierelor, membrii Sfatului Ţării au fost impuşi să semneze decizia de alipire a Moldovei la România.

Atîta timp cît Guvernul României nu va semna acordul cu Republica Moldova “Cu privire la frontiera de stat dintre Republica Moldova şi România,” această ţară nu poate fi considerată drept ţară prietenă, dar o ţară cu pretenţii.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Mărţişoare în dar de la social-democraţi Poziţia Partidului Social Democrat privind politica neadecvată al Guvernului RM în sectorul energetic