Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Partidului Social Democrat cu prilejul zilei de 1 Mai

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 aprilie 2012
Partidul Social Democrat

Deoarece munca este o valoare fundamentală a ideologiei de stînga, ziua de 1 Mai are o semnificaţie aparte pentru Partidul Social Democrat din Republica Moldova.

Luând în consideraţie semnificaţia acestei date istorice, care în anul 1889 a fost decretată de Congresul Internaţionalei Socialiste ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti şi care a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, Partidul Social Democrat din Republica Moldova consideră profanatoare decizia Primăriei mun.Chişinău, de a pune la dispoziţia PLDM Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru petrecerea unor manifestaţii în ziua de 1 Mai 2012.

Ţinem să amintim, că PLDM este un partid de guvernămînt, iar liderul acestuia Vlad Filat este şi şeful Guvernului Moldovei, direct responsabil de scăderea nivelului de trai al oamenilor simpli, care astăzi muncesc numai pentru a supraveţui.

Este ridicolă şi decizia Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din RM de a participa în această zi la o acţiune comună cu şeful Guvernului şi partidul acestuia, demonstrînd prin aceasta solidarizarea cu puterea actuală, dar şi ignoranţa totală faţă de misiunea de bază a sindicatelor — apărarea drepturilor şi intereselor oamenilor muncii, înaintînd cerinţe şi revendicări Guvernului. Dorim să amintim conducerii CNSM, că 1 Mai este Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii, dar nu ziua proslăvirii celor de la guvernare.

În această zi semnificativă de 1 Mai, social-democraţii din Republica Moldova se solidarizează cu oamenii muncii, care au fost afectaţi de criză şi cer de la Guvernul Filat să protejeze locurile de muncă importante din educaţie, sănătate, precum şi pe cele din mediul privat. Aşteptăm de la Guvern acţiuni şi măsuri concrete pentru combaterea sărăciei, şomajului şi crearea noilor locuri de muncă.

PSD de asemenea a depus o declaraţie prealabilă la Primăria mun. Chişinău, pentru desfăşurarea unor manifestaţii şi acţiuni culturale în Piaţa Marii Adunări Naţionale în ziua de 1 mai, care cu regret nu a fost satisfăcută.

Din acestea considerente Partidul Social Democrat a decis de a marca această zi prin nişte manifestaţii de solidarizare cu oamenii muncii din ţară şi acţiuni culturale, care se vor desfăşura în ziua de 1 Mai, începînd cu orele 11:00, în parcul “Valea Morilor”, în apropierea Centrului Internaţional de Expoziţii “MOLDEXPO”.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD: “Moldova — ţara intereselor Uniunii Europene şi a statelor CSI” Încă o acţiune populistă de Ziua Drapelului de Stat