Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Partidului Social Democrat către veteranii de război cu ocazia Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, 9 mai

|versiune pentru tipar||
PSD / 9 mai 2012
Partidul Social Democrat

Stimaţi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei,

Partidul Social Democrat aduce sincere felicitări tuturor veteranilor de război cu ocazia Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patrie. Apreciem enorm contribuţia fiecăruia din dvs. pentru asigurarea Păcii şi a Armoniei în ţară. Chiar dacă voi aţi dus o viaţă foarte grea, astăzi noi ne închinăm în spirit solidar, mulţumind pentru eliberarea statului nostru de sub ocupaţia fascistă şi română.

Popoarele Ucrainei, Rusia, Moldova, Kazahstan au luptat în scop unic de a reda cetăţenilor săi dreptul la o viaţă mai bună şi la un viitor decent următoarelor generaţii. Şi astăzi, Republica Moldova manifestă aceeaşi sinceritate în bunele relaţii cu statele, a căror popoare ne-au devenit fraţi şi care ne sprijină de fiecare dată cînd este nevoie.

Mulţi dintre camarazii dvs. care au mers pînă la capăt, au devenit eroii neamului nostru şi chiar de acolo de sus, încă mai cred că poporul moldovenesc poate deveni unul prosper. Pe parcursul acestor ani, Moldova a pierdut mai în toate sectoarele, pe unde din cauza lipsei de responsabilitate, însă şi din cauza egoismului persoanelor aflate la guvernare, dornice şi cointeresate în satisfacerea ambiţiilor proprii.

Cu regret dar şi cu ruşine, persoanele în vîrstă aşa şi nu au înţeles ce înseamnă un trai decent, fiind deseori lezaţi în dreptul fundamental prevăzut de Constituţia Republicii Moldova. În acest context, Partidul Social Democrat a enunţat de mai multe ori necesitatea implementării unui program naţional, bazat pe redresarea economiei naţionale, ceea ce ar asigura venituri mai mari pentru populaţie şi oportunităţi pentru dezvoltarea sectorului real.

Întotdeauna am simţit sprijinul dvs. în toate iniţiativele noastre, şi am fost plăcut surprinşi cînd la 10 martie 2012 voi aţi luat puterea în mîinile voastre şi aţi venit cu Iniţiativa de a desfăşura Referendumul Republican legislativ de aderare a Republicii Moldova la Comunitatea Economică Eurasiatică şi Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan, şi de această dată tot cu gîndul la viitorul nostru.

Partidul Social Democrat vă urează sănătate, bunăstare şi armonie în familiile voastre şi ne exprimăm profund respectul faţă de spiritul civic manifestat de dvs. în cadrul celui de-al doilea război mondial.

Cu respect şi consideraţiune,

Victor Şelin
Preşedintele Partidului Social Democrat

Sursa: www.psdm.md

Mesaj de felicitare Preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin cu ocazia investirii în funcţia de şef al statului Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la comunicatul de presă al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova