Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Liturghie oficializată cu ocazia evenimentelor din 1812

|versiune pentru tipar||
PSD / 16 mai 2012
Partidul Social Democrat

În dimineaţa zilei de astăzi, liderii Uniunii Forţelor de Stînga, împreună cu mai mulţi membri şi simpatizanţi ai partidelor au participat la Liturghia binecuvîntată de Înalt Preasfinţitul Mitropolitul Vladimir, slujbă oficializată cu ocazia a 200 de ani de la evenimentele din 1812, zi în care Basarabia a ieşit de sub jugul otoman.

Liturghia a avut loc ca urmare a solicitării Partidului Social Democrat adresată Înalt Preasfinţitului Mitropolitul al Chişinăului şi Întregii Moldove Vladimir.

Victor Şelin, Preşedintele Partidului Social Democrat, prezent la eveniment a precizat faptul că dacă actuala Guvernare nu ar vinde Istoria statului Moldovenesc şi nu ar transmite societăţii un mesaj doar pro-românesc, atunci cetăţenii ar înţelege că această zi este înscrisă în Letopiseţ ca dată marcantă, şi că anume din 16 mai 1812 poporul moldovenesc şi-a recăpătat libertatea şi independenţa în valorile spirituale şi culturale asociate de domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfînt.

Victor Stepaniuc, Preşedintele Partidului Popular Socialist a îndemnat pe cei prezenţi să se roage pentru viitorul Republicii Moldova, pentru înţelegerea între oameni şi consolidarea societăţii moldoveneşti.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Comentariul Partidului Social Democrat privind declaraţia Preşedintelui Republici Moldova Nicolae Timofti în cadrul Summit-ului CSI PSD Moldova atacă la direct PSD România