Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD Moldova atacă la direct PSD România

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 mai 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat din Republica Moldova critică dur declaraţiile Premierului român Victor Ponta precum că graniţa între Republica Moldova şi România ar deveni una simbolică. Chiar în discursul său de ieri, 16 mai Premierul român manipulează opinia publică că prin susţinerea României şi unirea statelor noastre vom reuşi să ajungem în Uniunea Europeană. Mesajul a fost expus în contextul comemorării a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist, deşi poporul moldovenesc a adus un omagiu predecesorilor săi care au eliberat Basarabia de sub jugul otoman.

Partidul Social Democrat din Republica Moldova consideră că statul român nu trebuie să uite de actele de prioritate majoră şi în primul rînd semnarea Tratatului de frontieră dintre România şi Republica Moldova şi Tratatul de prietenie şi cooperare între Republica Moldova şi România, acte care nu sunt semnate nici în spiritul de bunăvecinătate şi în spiritul acelor eficiente susţineri la care se referea Prim-ministrul Ponta.

Partidul Social Democrat sugerează Prim-ministrului Victor Ponta ca să vină, el însuşi cu iniţiativa de a semna aceste tratate drept confirmare a stopării impunerii principiilor unioniste şi de recunoaştere repetată a independenţei, neutralităţii şi a integrităţii teritoriului Republicii Moldova.

Victor Ponta trebuie să demonstreze că este un social-democrat adevărat şi că se gîndeşte şi acţionează în spiritul prieteniei şi solidarităţii, care constituie principii de bază ale doctrinei social-democrate, şi nu în spiritul liberal şi de cotropitor.

Solicităm şi membrilor de rînd ale Partidului Social Democrat din România să ceară premierului Ponta să se autosesizeze. În caz că premierul României nu se va autosesiza în această direcţie, Partidul Social Democrat din Moldova nu va purta nici un dialog de cooperare cu PSD România şi nu va continua dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi de parteneriat cu această formaţiune.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Liturghie oficializată cu ocazia evenimentelor din 1812 Comentariu la declaraţiile lui Vladimir Voronin privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan