Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comentariu la declaraţiile lui Vladimir Voronin privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 mai 2012
Partidul Social Democrat

Conducerea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova continuă să joace în duble standarde pe o parte fiind menţionate declaraţii populiste care au scop de a se menţine în politică drept partid de opoziţie şi de a nu pierde din electoratul său, iar pe de altă parte de a arăta partenerilor externi că ei nu au uitat că în 2001 afirmau şi susţineau vectorul politicii externe orientat către relaţiile de cooperare cu Comunitatea Statelor Independente.

PSD precizează că PCRM nu au făcut nimic în acest sens, ba chiar mai mult în 2005 au fost cei care au schimbat radical orientarea vectorului politici externe, şi anume spre Uniunea Europeană, la fel cu scopul de a dezorienta electoratul şi de a se poziţiona drept o formaţiune modernă cu viziuni moderne.

Cu regret cei care au avut de suferit sînt oamenii simpli, care la o anumită perioadă şi-au pus speranţe în PCRM şi le-au acordat încredere. Însă aceştia s-au folosit doar de aşteptările oamenilor, iar în realitate s-au vîndut europenilor.

Vladimir Voronin a avut toate posibilităţile să semneze acordul de aderare la Uniunea Vamala încă în 2007, dar nu a făcut-o, fapt care demonstrează că conducerea PCRM nici nu se gîndeşte la aderarea la Uniunea Vamală, ci doar speculează cu dorinţele oamenilor şi nemijlocit a persoanelor în vîrstă.

Astfel, Partidul Social Democrat reiterează faptul că PCRM pe de o parte îşi exprimă poziţia sa că viitorul Republicii Moldova este cu Uniunea Vamală, pentru a nu pierde din electorat, iar pe de altă parte susţine că nu va sprijini iniţiativa cetăţenilor de desfăşurare a referendumului republican legislativ astfel încercînd de a intimida cetăţenii care susţin iniţiativa.

Gelozia politică îi face pe unii lideri să acţioneze din răzbunare, şi mai ales să pună în joc vieţile omeneşti, care spre regret nu vor mai avea încredere niciodată în acei care i-au dezamăgit.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD Moldova atacă la direct PSD România Actuala guvernare poziţionează Federaţia Rusă ca duşman al moldovenilor