Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin în vizită la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Ruse

|versiune pentru tipar||
PSD / 28 mai 2012
Partidul Social Democrat

Victor Şelin, liderul Partidului Social Democrat, preşedintele Grupului de Iniţiativă privind desfăşurarea Referendumului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală, se află într-o vizită de lucru la Moscova. În cadrul vizitei sunt planificate întrevederi cu reprezentanţii Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse care va avea loc în Mănăstirea din Danilovsk.

Întîlnirea a fost stabilită imediat ce Victor Şelin s-a adresat Mitropoliei Moldovei. Liderul PSD îşi va expune poziţia privitor la aprobarea Legii antidiscrimare, denumită mai tîrziu Legea cu privire la egalitatea de şanse.

Totodată, liderul social-democrat va enunţa poziţia PSD cu privire la acţiunile Mitropolitului Moldovei, dat fiind faptul că Înaltpreasfinţia sa nu şi-a îndeplinit responsabilităţile de consolidare a creştinilor din Republica Moldova şi nu a reacţionat la solicitarea din 23 mai 2012, a grupului de cetăţeni creştini, membri ai Partidului Social Democrat, fiind invocată necesitatea de a acuza aprobarea de către Parlamentul RM a legii care contravine valorilor spirituale creştineşti.

În lipsa reacţiei Mitropolitului, Victor Şelin a declarat că indiferenţa Mitropolitului Moldovei faţă de protecţia moralităţii spirituale ortodoxe pun la îndoială demnitatea şi statutul de tată spiritual al Ortodoxiei din Moldova, şi anume a Mitropolitului Vladimir.

Solicitarea lui Victor Şelin de a fi primit la Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse a fost cauzată de necesitatea de a prezenta cum trebuie să fie construite şi dezvoltate relaţiile dintre credincioşii din Republica Moldova şi a conducerii Mitropoliei Moldovei.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD condamnă decizia AIE care astăzi a votat pentru legea cu privire la asigurarea egalităţii Legea cu privire la asigurarea egalităţii: un cadru legal pentru străini, turişti, experţi, homosexuali, pedofili; numai nu moldoveni