Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD condamnă decizia AIE care astăzi a votat pentru legea cu privire la asigurarea egalităţii

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 mai 2012 | 
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat condamnă decizia Alianţei pentru Integrare Europeană care astăzi a votat pentru legea cu privire la asigurarea egalităţii. Odată cu aprobarea acestei legi, va avea loc o nouă construcţie a statalităţii Republicii Moldova, unde moralitatea şi normele creştineşti nu vor mai reprezenta valorile umane, dar care vor fi înlocuite cu dezmăţul şi modul de viaţă excentric al homosexualilor.

Chiar dacă o parte din populaţia ţării a acordat un vot de încredere pentru partidele parlamentare, aceasta nu înseamnă că aleşii poporului sînt în drept să calce pe principiile moraliceşti, să vîndă ţara şi să umilească poporul moldovenesc într-un mod josnic încît să vină cu o lege care acordă prioritate unora, fiind discriminaţi ceilalţi.

Deşi în articolul 1 al proiectului de lege, autorii indică că această lege nu se extinde asupra familiei şi raporturilor de adopţie, conţinutul în întregime este foarte periculos pentru societatea noastră. Totodată, în art. 1, autorii maschează cuvintele “orientare sexuală” cu cuvintele “în bază de orice alt criteriu similar”. Îmbinarea “orientare sexuală” se evidenţiază mai tîrziu în conţinutul textului.

Astăzi Partidul Social Democrat alături de alte formaţiuni politice şi organizaţii nonguvernamentale au protestat în faţa Parlamentului exprimîndu-şi dezacordul său cu privire la necesitatea aprobării acesteia. Toţi protestatarii au manifestat spirit civic şi au evitat declaraţiile politice tocmai de aceea că este o problemă a întregii societăţi şi nicidecum nu s-a încercat de a face piar politic, de altfel cum au făcut reprezentanţii fracţiunii comuniste şi membrii PCRM care avînd toate pîrghiile de a se opune acestui proiect de lege nu au demonstrat insistenţă şi voinţă politică. Cetăţenii şi-au exprimat indignarea privind defăimarea imaginii familiei şi a salvării viitoarei generaţii de tineri, care urmează a fi reeducaţi în instituţiile preşcolare în spiritul antidiscriminării, de fapt al respectării homosexualilor.

Considerăm că poporul Moldovei a fost trădat de cei 53 de deputaţi care şi-au dat votul său pentru aprobarea legii, fără a ţine cont de vocea poporului său. În acest context, Liderul PSD Victor Şelin şi liderul PPSM, Victor Stepaniuc s-au adresat imediat după ce proiectul a fost aprobat către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, dat fiind faptul că onoarea normelor creştineşti a fost grav atacată şi în speranţa că se vor lua măsuri urgente pentru restabilirea echilibrului în societate.

Astfel, în cel mai scurt urmează a fi organizată Marea Adunarea Naţională unde cetăţenii Republicii Moldova îşi vor expune părerea proprie cu privire la legea asigurării egalităţii.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin: “În China, comuniştii coruptibili sunt împuşcaţi împreună cu persoanele dependente de droguri şi criminali” Victor Şelin în vizită la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Ruse