Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: “În China, comuniştii coruptibili sunt împuşcaţi împreună cu persoanele dependente de droguri şi criminali”

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 mai 2012
Partidul Social Democrat

În unul dintre interviurile sale liderul PSD, Victor Şelin a adus critici dure la adresa conducerii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

“Noi nu suntem împotriva comuniştilor, ci împotriva conducerii PCRM”, precizează Victor Şelin.

“În 2001, PCRM a ajuns la guvernare deoarece a promis garantarea funcţionării limbii de stat şi celei oficiale de comunicare, limbi, în care se poate vorbi şi studia, dar această promisiune aşa şi nu a fost realizată, ceea ce determină doar prejudicii poporului moldovenesc. PCRM a asigurat că de dragul dezvoltării economiei naţionale va adera la uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan, dar nici asta nu a avut loc. Comuniştii au promis că toate furturile în urma privatizării contra bonurilor patrimoniale vor fi investigate şi cetăţenilor li se vor returna proprietăţile, dar acest lucru nu sa întâmplat. Ei au spus că vor renaşte agricultura cu ajutorul organizaţiilor agricole, şi nici acest lucru nu s-a întâmplat. Dar, am văzut cum se umflă buzunarele comuniştilor, cum în fiecare lună îşi permiteau să cheltui milioane de dolari pe diverse articole de lux.

Recent am efectuat o vizită în China, unde am avut ocazia să discut cu reprezentanţi ai Partidului Comunist Chinez. S-a dovedit că comuniştii — coruptibili, implicaţi în acţiuni ilegale, sunt împuşcaţi împreună cu persoanele dependente de droguri şi criminali. În Republica Moldova nu este permis să critici comuniştii, care de opt ani aşa şi nu şi-au îndeplinit promisiunile date alegătorilor. De ce comuniştii, care au declarat în 2005 că vectorul politicii externe este integrarea europeană, astăzi nu recunosc că această cale a fost greşită? În final, ei continua să învinovăţească AIE, pentru manipularea societăţii şi insistenţa aderării RM în Europa, dar în acelaşi timp, nu-şi amintesc că anume comuniştii au iniţiat această campanie.

Conducerea PCRM a comis o greşeală strategică, pentru care trebuie să poarte răspundere, şi cel puţin 10 ani să nu manifeste ambiţii de a ajunge la putere. Însă ei găsesc noi şiretlicuri pentru a reveni la guvernare. Anume din această cauză este necesar de a explica oamenilor şi de a le reaminti pe cît de contradictorii sunt mesajele şi faptele comuniştilor. Şi vom continua acest lucru, în ciuda presiunii din partea lor”, a asigurat Victor Şelin.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Protestul PSD împotriva adoptării Legii cu privire la asigurarea egalităţii PSD condamnă decizia AIE care astăzi a votat pentru legea cu privire la asigurarea egalităţii